ICE WATCH AALST

Wij zijn reeds 10 jaar officiële verdeler van Ice Watch Aalst. Dit wil zeggen dat we steeds de nieuwe collecties volgen en dat we een ruime voorraad van 300 modellen op stock hebben.  Nog belangrijker voor ons is echter: dat we klaar staan voor al je vragen over Ice Watch. Niet alleen bij verkoop, maar ook bij garanties, herstellingen of wisselstukken. Elke collectie binnen het Ice Watch gamma heeft zijn eigen stijl. Verschillende materialen worden gebruikt zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Bent u benieuwd naar de volledige collectie? Bezoek dan onze webshop of kom langs en bekijk onze impressionante Ice Watch Wall. Alle herstellingen gebeuren in eigen atelier, waardoor we je altijd sneller en aan een betaalbare prijs kunnen helpen.

COLLECTIES

Ice Watch heeft in de loop der jaren verschillende collecties uitgebracht. We hebben steeds de nieuwste collecties op stock. Zo kan je bij ons de nieuwste collecties alsook de klassieke collecties vinden.

Ze staan gekend om hun veelzijdigheid. Er is een uurwerk voor ieder familielid en elke generatie. Niet alleen de kinderen, maar ook de tieners en jongvolwassenen hebben hun eigen collecties. En ook zowel voor mannen als vrouwen hebben ze meerdere collecties, elk met hun eigen look, en toch elk volledig passend in hun unieke Ice Watch stijl.

Voor de kinderen zijner de Ice Mini, Ice Ola Kids, Ice Cartoon en de Ice Fantasia.

Ice Watch Tie and Dye

Ice Watch presenteert hun nieuwe tie and dye reeks. Een vernieuwende reeks in hun gamma vol met zachte kleuren. Elk uurwerk bevat verschillende kleuren door mekaar. De combinatie geeft een mooie seventies look aan het uurwerk. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een model beschikbaar. Bovendien zet Ice Watch ook in op duidelijkheid met hun goed afleesbare wijzerplaat.

Het ontstaan van Ice Watch

Ice Watch Is een recent Belgisch horlogemerk. Het concept werd in 2006 bedacht door Jean-Pierre Lutgen uit Bastenaken en kwam in 2007 voor het eerst op de horlogemarkt. De komst van Ice Watch heeft de horlogemarkt veranderd door het unieke concept waarin kleuren, modieuze uurwerken en de toegankelijkheid voorop staan. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het merk al snel internationaal bekend werd en op de markt kwam. Na al die jaren verrast Ice watch nog steeds door de ontwikkeling van nieuwe unieke collecties en veranderingen aan bestaande collecties waarin het unieke concept van Ice Watch nog steeds duidelijk aanwezig is. Dit alles gebeurt in alle transparantie, daardoor ook de keuze voor de naam Ice Watch. Ice staat voor het ijs dat helder is, hoe dik het ook is. Watch staat niet alleen voor horloge/uurwerk maar ook voor kijken door het ijs.

Wat maakt Ice Watch uniek?

Ice Watch heeft het aangedurfd om een horloge te veranderen in een modeaccessoire. Niet zomaar een accessoire, maar een stijlvol accessoire voor iedereen. Het was geen evidentie dat dit idee zou overleven op de horlogemarkt aangezien een horloge vaak gezien wordt als een duurder accessoire. Toch doet Ice Watch het door het ontwikkelen van verschillende collecties voor zowel dames, heren, jongeren en kinderen. Dit in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Zo heeft Ice Watch voor iedereen wel een geschikt horloge binnen een betaalbare marge binnen elke collectie. Zo heeft elke collectie zijn unieke uitstraling die in elk uniek model duidelijk naar voor komt.

Belgisch Uurwerkmerk

Ice watch is niet alleen opgericht door een Belgische CEO maar heeft nog meer verbondenheid met België. Zo worden de nieuwe collecties ontworpen door de grenzeloze creativiteit van Belgische ontwerpers. Ook de communicatie, marketing, juridische aspecten, webcampagnes en Europese opslagruimte bevinden zich in België. Ondanks de Belgische oorsprong en de duidelijke aanwezigheid van België kiest Ice Watch voor kwalitatieve Japanse binnenwerken (Miyota) en voor Chinese expertise voor de productie en assemblage. Vanuit Hong Kong worden de uurwerken getransporteerd naar de distributiecentra over de hele wereld, voor Europa ligt dit distributiecentrum in België. Hoe de wereld ook veranderd voor Ice Watch blijft België een belangrijke rol spelen nu en in de toekomst.

Ice Watch Milieubewust

Ice Watch wordt zich ook meer en meer bewust van de klimaatverandering en is daarom bezig met meer en meer milieubewust te worden. In navolging van hun slogan CHANGE. YOU CAN. Zet het bedrijf zich in om op verschillende vlakken aanpassingen te doen die beter zijn voor het milieu. Ice Watch is hier fier op en toont dit ook duidelijk naar consumenten.

Als eerste heeft Ice watch een collectie horloges ontwikkeld die werken op zonne-energie. Dit idee is ontstaan uit het vroegere gebruik van de stand van de zon om te weten hoe laat het is. Ice Watch dacht als de mensen vroeger de zon als aanwijzing van de tijd gebruiken moet het nu toch ook mogelijk zijn om dit opnieuw te realiseren op een moderne manier. Gebaseerd op dit idee ontwikkelden ze een horloge met een herlaadbare batterij op zonne-energie. Ultra dunne en kleine zonnepanelen zijn ingebouwd in de binnenste ring van de wijzerplaat en vangen zo het zonlicht of kunstlicht op om de batterij op te laden. Hierdoor is het regelmatig vervangen van de batterij niet nodig. Dit is goed voor het milieu aangezien de batterij niet meer vervangen en gerecycleerd moet worden. Je hoeft dus gewoon je Ice Solar Power horloge te dragen en het wordt opgeladen.

Dit is niet het enige wat Ice Watch doet om meer milieubewust te worden zo hebben ze ook ingezet op het ontwikkelen van duurzame horlogebanden uit verschillende materialen. Zo zetten ze in op het recycleren van plastiek uit de oceaan en zetten ze dit om in een hoogwaardige grondstof waarmee een duurzame horlogekast en -band worden gemaakt. Dit is niet het enige materiaal waarmee Ice Watch werkt om horlogekasten en banden te ontwikkelen. Ze gebruiken ook biopoly een organisch materiaal om biologisch plastiek te maken dat ze dus gebruiken om horlogekasten en -banden te ontwikkelen. Het derde en laatste duurzame materiaal dat ze gebruiken om horlogebanden te maken is cellulose een biologisch materiaal dat gemaakt is van houtvezels en verwerkt wordt tot een horloge band.

Niet alleen tijdens de productie van de horloges en horlogebanden zet Ice Watch in op het milieu ook voor de verpakking van hun horloges kiezen ze nu voor meer milieu verantwoorde producten. De verpakking van Ice Watch was altijd heel herkenbaar. De eerste verpakking was een vierkante box in plastiek waarin je het horloge kon zien, deze verpakking had de vorm van een LEGO blokje. LEGO was hier niet mee akkoord en sleepte ICE Watch voor de rechter waarna Ice Watch hun verpakking moest veranderen. De vorm van de box werd aangepast en was jarenlang een van de duidelijke kenmerken van Ice Watch. Ondertussen werd de verpakking opnieuw aangepast en dit met een meer milieubewust materiaal. De meeste horloges worden nu verpakt in de nieuwe becubic boxen. Deze zijn herbruikbaar en gemaakt van afval uit de kunststofindustrie. Ze bestaan uit 35gr nieuw plastic 67gr gerecycled plastic. Deze nieuwe becubic boxen hebben nog steeds het kenmerkende uiterlijk en kleurrijke. De Ice Solar Power heeft zijn eigen verpakking die eruit ziet als vilt en gemaakt is van 100% gerecycleerde petflessen en inn de herkenbare oranje kleur dat Ice Watch vertegenwoordigd. Deze vilten verpakking word beschermd door een kartonnendoos dat gemaakt is van 100% gerecycleerd papier.

Ice Watch speelt niet alleen in op de verpakking en de horloges zelf om meer milieubewust te worden maar probeert ook andere zaken te doen om zoveel mogelijk klimaatneutraal te worden en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ice Watch Kinderen Ice Watch Kids

Ice Watch staat bekend voor het ontwikkelen van verschillende collecties met mooie horloges voor kinderen. Jongens en meisjes die net de klok leren lezen op school kunnen dit verder oefenen met hun eigen horloge uit de Ice Mini, Cartoon, Ola Kids, Fantasia of Hero collectie. Deze horloges bestaan in extra small en small, deze maten zijn speciaal ontwikkeld om gedragen te worden rond een kinderpols. Deze collecties komen in mooie en gevarieerde kleuren met leuke en speelse details zodat elk kind iets vindt dat hij of zij mooi vind. Door het gebruik van silicone banden, roestvrijstalen of polyamide kast en mineraal glas is het horloge bijna onbreekbaar wat een belangrijke vereiste is voor een kinderhorloge. Elk horloge van Ice Watch is ook waterdicht tot 10 ATM waardoor kinderen hiermee gerust mogen douchen, in bad gaan, zwemmen, spelen in de regen,…

Ice Watch Aalst is er voor elke generatie

Lagere school kinderen en tieners kunnen hun hart ophalen in verschillende collecties van Ice Watch. Stoere jongens en meisjes vinden de Ice Digit (digitale Ice Watch) misschien wel leuk. Meisjes die meer houden van glitter, kleine details, roze, verschillende kleuren en kleursteentjes kunnen hun hart ophalen in de collectie van Ice Glitter, Ice Sunset, Ice Fantasia, Ice Cosmos en Ice IO. Kinderen en tieners die houden van wit, zwart en rock en er graag stoer uitzien gaan zeker hun zin vinden in Ice Glam Rock collectie waarin rock symbolen centraal staan. Wanneer je van kleur houdt en deze kleur ook op de speelplaats en klas wil brengen ben je bij de collectie van Ola kids en Ice Generation aan het juiste adres om een mooi, stijlvol maar ook kleurrijk horloge te vinden om je dagelijkse school outfit mee te vervolledigen. Deze modellen bestaan in small en medium, deze maten zijn voor een iets grotere kinderpols.

Jongvolwassenen, dames en heren vinden zeker hun zin in een van de volgende collecties van Ice Watch. Dames kunnen hun hart opaheln in de verschillende collecties van Ice Glam vindt je horloges in felle kleuren maar ook in zachte pastelkleuren. Deze horloges zijn mooi door hun eenvoudig ontwerp dat in elk model naar voor komt. De Ice Flower collectie brengt nog meer kleur en leven rond je pols. Deze horloges met bloemenprint zijn zeker een hit voor dames die van bloemen houden. Ook in de Ice Blue, glitter en Io collectie kunnen de dames een kijkje nemen om hun perfecte horloge te vinden. De heren kunnen hun hart ophalen in de collecties van Ice Chrono, Steel, en Generation. Deze horloges bestaan eerder uit donkere kleuren, stalen banden, grotere kast waardoor ze geschikt zijn voor heren.

Dienst na verkoop Ice Watch

Ice Watch maakt herstelbare of recycleerbare uurwerken. Heb je en probleem met jouw uurwerk, is je bandje of glas kapot? Of werkt het binnenwerk niet meer? Voor alle herstellingen aan deze horloges kan je bij ons terecht. Je kan ons contacteren via mail, telefoon of bij ons in de winkel komen.