Juwelier Van Impe Verlovingsringen Aalst

Welkom bij Juwelier Van Impe, jouw bestemming voor prachtige verlovingsringen in Aalst. Bij ons vind je inspiratie en begeleiding om de perfecte verlovingsring te kiezen. Kom gerust langs, en onze deskundige medewerkers staan klaar om je persoonlijk te adviseren. Ons assortiment omvat zilveren en gouden verlovingsringen in diverse materialen en prijsklassen.

Wil je jouw partner ten huwelijk vragen maar heb je nog de perfecte verlovingsring nodig? Het maken van de juiste keuze kan overweldigend lijken, gezien de vele beschikbare modellen. Ons beste advies is simpel: kom gewoon langs. Onze medewerkers zijn gediplomeerde goudsmeden en kunnen je het beste begeleiden. Bovendien zijn we een familiebedrijf, wat betekent dat je in een ontspannen sfeer kunt kiezen, zonder opdringerige verkopers en zonder enige verplichting tot aankoop. Laat je persoonlijk informeren, zodat je precies kunt ontdekken wat bij jou past. Heb je een specifiek model in gedachten? Dan kunnen we zelfs een ring op maat voor jou ontwerpen! Je bent altijd welkom zonder afspraak.

Hoe ziet een typische verlovingsring eruit?

Een standaard verlovingsring is een elegante ring met een edelsteen in het midden. De ring is subtiel van ontwerp, omdat hij bedoeld is om later gecombineerd te worden met de trouwring. Daarom mag hij niet te breed zijn. Meestal bevat de ring een diamant met een verheven zetting in het midden, eventueel met kleinere diamanten aan de zijkant. De meest voorkomende kleuren zijn witgoud en geelgoud.

Dit is het traditionele ontwerp van een verlovingsring. Tegenwoordig wordt er echter vaak afgeweken van deze standaard. Het kan zijn dat je partner de verlovingsring liever apart draagt, dat je in plaats van een diamant liever een gekleurde edelsteen hebt, of dat je kiest voor een rij diamanten van dezelfde grootte in plaats van één enkele verheven diamant.

Wat is het budget voor een verlovingsring?

Er is een verlovingsring voor elk budget. De prijs hangt grotendeels af van het gekozen materiaal. Als je kiest voor een stalen of zilveren ring met zirkonia-stenen, ligt de prijs doorgaans tussen €39 en €150. Voor een 18-karaats gouden ring begint de prijs vanaf ongeveer €250. Als je een 18-karaats gouden ring met diamanten wilt, begint de prijs rond €600. De prijs stijgt naargelang het karaatgewicht van de diamant. Voor verlovingsringen boven €5000 kunnen we samen met jou een ring op maat ontwerpen, inclusief het ontwerp van de zetting en de keuze van de diamant(en).

Het uiteindelijke budget bepaal je zelf, dus kies iets dat bij jouw comfortzone past!

Waar koop ik het best een verlovingsring?

Waar koop je het beste een verlovingsring? Het is verstandig om een verlovingsring te kopen bij een betrouwbare juwelier, bij voorkeur in de buurt. We raden af om gouden sieraden of diamanten online te kopen, in het buitenland of op toeristische locaties. Het is ook aan te bevelen om lokaal te kopen, omdat deze ring een levenslange investering is en je waarschijnlijk behoefte zult hebben aan een goede service na de aankoop.

Natuurlijk hopen we dat je bij ons terechtkomt. Wij bieden deskundig advies zonder enige druk, hanteren eerlijke prijzen, hebben meer dan 80 jaar ambachtelijke ervaring, en bieden uitstekende service na de aankoop. Bovendien zijn we gevestigd in Erembodegem, vlakbij Aalst, wat gemakkelijk bereikbaar is en waar je gratis (mits blauwe schijf) kunt parkeren. We hebben een speciale ruimte voor verloofde stellen waar je in alle rust en discretie kunt langskomen.

Welke soorten verlovingsringen bestaan er?

Naast de gebruikelijke solitaire ringen met variaties, bieden we ook alliances, trilogieringen, haloringen en ringen met kleurstenen aan. Dit zijn de meest populaire en klassieke verlovingsringen. Maar de verloving is een zeer persoonlijke gebeurtenis. Als je liever een ring met een hartvorm, een ander symbool, of een specifieke vorm wilt vanwege de symbolische betekenis in jullie relatie, dan kunnen we zeker van de gebruikelijke ringen afwijken of zelfs een ring op maat maken.

Trouwringen Aalst

Verlovingsring: De Alliance

Een Alliance verlovingsring onderscheidt zich doordat de diamanten gelijk met de ringband zijn gezet, zonder uitstekende stenen, en ze zijn allemaal van gelijke grootte. Als de ring volledig is bezet met diamanten over de hele omtrek, wordt dit vaak aangeduid als een Eternity ring. Deze stijl wordt af en toe gekozen als een verlovingsring, vooral door mensen die de voorkeur geven aan een ring die niet te hoog uitsteekt. Meestal is de Alliance ring echter bedoeld om naast de trouwring gedragen te worden. Het is een ring die gemakkelijk naast zowel de trouwring als de verlovingsring kan worden geschoven om een groter effect te creëren. Vaak wordt deze ring als cadeau gegeven bij huwelijksverjaardagen, bijvoorbeeld na 5 jaar huwelijk.

Deze veelzijdige ring kan dus zowel dienen als verlovingsring als in de toekomst, waardoor hij een tijdloze keuze is voor koppels.

Verlovingsring: De Halo Ring

De HaloRing kenmerkt zich door een grote diamant in het midden, omringd door talloze kleinere diamanten, wat de ring een indrukwekkend visueel effect geeft. Deze ring straalt echt allure uit. Bovendien zijn de mogelijkheden voor aanpassing vrijwel eindeloos. Je hebt de vrijheid om een gekleurde edelsteen, zoals een blauwe saffier, in het midden te kiezen. Daarnaast kun je ook de vorm van de ring personaliseren, of het nu gaat om een ronde, ovale, vierkante, peervormige, of zelfs een asymmetrische ring. De HaloRing biedt je de flexibiliteit om een uniek stuk te creëren dat perfect past bij jouw stijl en voorkeuren.

Alternatieve verlovingsringen

Naast de traditionele modellen heb je ook de vrijheid om een uniek ontwerp te kiezen dat helemaal bij jou past. Als je al een specifiek ontwerp in gedachten hebt, kun je ons dit ontwerp sturen, en wij kunnen een op maat gemaakte ring voor je creëren. Kom hiervoor gerust langs en we zullen je graag begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor jouw droomring. Jouw verlovingsring wordt dan een echt persoonlijk meesterwerk dat jouw unieke verhaal weerspiegelt.

Verlovingsringen inspiratie