Juwelier Van Impe Verlovingsringen Aalst

Welkom op onze afdeling verlovingsringen. Hier kan je terecht om ideeën op te doen voor het uitkiezen van de perfecte verlovingsring. Kom langs en we helpen je persoonlijk bij je keuze. Ons aanbod bestaat uit zilveren en gouden verlovingsringen in alle maten en prijzen.

Je wil je partner ten huwelijk vragen, alleen heb je nog een verlovingsring nodig. Hoe begin je eraan? Er zijn zoveel modellen beschikbaar maar welke ring is nu de perfecte ring? Het beste advies dat we kunnen geven is om gewoon langs te komen. Onze verkopers zijn goudsmid van opleiding en kunnen je het best begeleiden. Daarenboven zijn we een familiezaak waardoor je op je gemak kan kiezen in een familiale sfeer zonder pusherige verkopers en zonder aankoopverplichting. Laat je persoonlijk informeren, zo kom je het best te weten wat je nodig hebt. Heb je zelf een specifiek model in gedachten? Dan kunnen we ook voor jou deze ring ontwerpen! Welkom zonder afspraak.

Hoe ziet een typische verlovingsring eruit?

De typische verlovingsring is een fijnere ring met een edelsteen in het midden. De ring is verfijnd gemaakt aangezien het de bedoeling is om nadien de trouwring bij te dragen. Hij mag daarom niet te breed zijn. De ring bevat meestal een diamant met opstaande zetting in het midden met eventueel ook kleinere diamanten op de zijkant. De meest genomen kleuren zijn wit of geel goud.

Dit is de traditionele verlovingsring. Tegenwoordig wordt er ook regelmatig van afgeweken. Zo kan het zijn dat je partner de verlovingsring liever apart draagt, dat je liever in plaats van een diamant, een kleursteen ziet, dat je geen rechtopstaande diamant neemt maar gewoon 1 rij van diamanten van gelijke grootte, … .

Wat is het budget voor een verlovingsring?

Er is een verlovingsring voor ieder budget. Veel hangt af van het verkozen materiaal. Ga je voor een stalen of zilveren ring met zirkonia stenen, dan zal de prijs tussen de €39 en €150 liggen. Ga je voor een 18 Karaat gouden ring, dan zal de prijs starten vanaf €250 ongeveer. Ga je voor een 18 Karaat gouden ring met diamant dan zal de prijs starten vanaf ongeveer €600. Hoe hoger de karaat van de diamant, hoe hoger de prijs zal zijn. Voor verlovingsringen boven de €5000 ontwerpen we samen met jou zelf je ring, van montuur tot zetting en de grootte en kwaliteit van de diamant(en).

Het budget dat jij uiteindelijk wil geven, bepaal je volledig zelf. Je moet je vooral goed voelen bij je keuze!

Trouwringen Aalst

Waar koop ik het best een verlovingsring?

Je koopt een verlovingsring best in vertrouwen en niet te ver uit de buurt. We kunnen enkel de tip meegeven om geen gouden juwelen of diamanten te kopen online, in het buitenland of op toeristische plekken. Ook is het zeker aan te raden in je buurt te kopen. Deze ring is voor het leven, de kans is dus groot dat je ooit een goede dienst na verkoop nodig zal hebben.

Het liefst koop je bij ons natuurlijk. We geven je goed advies, zonder te pushen, we hanteren steeds de correcte prijzen voor de correcte waarde van de ring, we zijn zelf goudsmid, dus elk model is mogelijk, we bieden een uitstekende dienst na verkoop, we hebben meer dan 80 jaar ambachtservaring  en dat alles met de glimlach.

We zijn gelegen in Erembodegem, dichtbij Aalst. We zijn makkelijk bereikbaar en je kan altijd gratis parkeren voor de deur. We hebben een speciale trouwersruimte voorzien waar je in alle rust en discretie kan langskomen.

Verlovingsringen in goud 18kt met zirconium

Verlovingsringen in goud 18 karaat met zirconium hebben we in alle soorten en maten. Geel of wit, grote of kleine middensteen, steentjes in de band of niet, fijn of grof... kortom, voor ieder wat wils. Prijzen zitten ongeveer tussen de €250 en €500. Hieronder enkele voorbeeldjes uit onze etalage ter inspiratie. We hebben in de winkel een veel uitgebreider assortiment dus kom gerust vrijblijvend langs.

Welke soorten verlovingsringen bestaan er?

Je heb de meest voorkomende solitaire ring met variaties. Daarnaast heb je ook de alliances, de trilogie ring, de halo ring en de ring met kleursteen. Dit zijn de meest gekozen en typische verlovingsringen. De verloving is echter een persoonlijk gebeuren. Zie je graag een ring met een hartje, met een ander symbool, met een bepaalde vorm, … omdat deze een speciale betekenis heeft in je relatie, dan kan je natuurlijk ook buiten de gewoonlijke ringen afwijken of zelfs een ring op maat laten maken.

Verlovingsring: De Solitaire

De Solitaire is de meest genomen verlovingsring. Het gaat om een ring met in het midden 1 grote rechtopstaande diamant. Het Karaatgehalte van de diamant kan je zelf kiezen. (Het karaatgehalte is gelijk aan het gewicht van de diamant, hoe groter de diamant, hoe hoger de prijs)

De naam solitaire komt van het woord solo, 1. Er is 1 duidelijke diamant aanwezig. In de huidige trends wordt er vaak geopteerd om deze diamant te flankeren door enkele kleinere diamanten in de band van de ring. De solitaire diamant wordt meestal vastgezet via griffen maar je kan zelf ook kiezen hoe deze diamant vastgezet wordt, via griffen, via een goudpotje, … . Ook kleur van de ring (Geel – Wit of Rosé) is zelf te kiezen.

Verlovingsring Solitaire Geel Goud 18Kt
Verlovingsring Solitaire

Verlovingsring: De Alliance

De Alliance is een verlovingsring waarbij de diamanten gelijk met de ring zitten. Ze springen dus niet uit de ring uit en ze zijn allen even groot. Indien de ring volledig rond bezet is met diamanten spreken we van een Eternity ring. Deze ring wordt af en toe gekozen als verlovingsring voor mensen die niet graag hebben dat de ring te hoog opspringt. Meestal wordt deze ring echter gekozen als bijzetring bij de trouwring. Het is een ring die makkelijk bij een trouwring en verlovingsring kan bij geschoven worden om het effect des te groter te maken. Hij wordt dan vaak cadeau gedaan bij een huwelijksverjaardag (Bvb na 5 jaar huwelijk).

Deze ring kan je dus zowel als verlovingsring als nadien afgeven.

Verlovingsring: De Halo Ring

De HaloRing heeft een grote diamant in het midden met daarrond allerlei kleinere diamanten die de ring een echt wauw-effect geven. Ook hier zijn de mogelijkheden verder eindeloos in. Je kan gaan voor een kleursteen in het midden zoals een blauwe saffier. Je kan ook zelf je vorm kiezen, een ronde, een ovale, een vierkanten, een peervormige, een asymmetrische ring, … .

Trilogiering, Verlovingsring

Verlovingsring Aalst: De Trilogie Ring

De Trilogie ring is een ring met 3 diamanten (zoals de naam al doet vermoeden). De symbolische betekenis staat voor het heden, het nu en de toekomst. De ring wordt vaak gekozen met 1 grotere diamant in het midden met hiernaast 2 kleinere diamanten. Ze kunnen echter ook alle 3 even groot zijn, je kan zelf de groottes van diamant kiezen.

Verlovingsring met Kleursteen

Je kan ook gaan voor een verlovingsring met een kleursteen. Dit wordt niet zo vaak gedaan, maar het is wel mogelijk. Elk van de andere soorten verlovingsringen kan verkregen worden met een kleursteen. Blauwe Saffier, Rode Rubis, Groene Smaragd, Roze Kwarts, … .

Andere Verlovingsringen

Naast de klassieke modellen kan je ook zelf een ander type ring kiezen. Je kan ook zelf een ontwerp doorsturen en een ring op maat laten maken. Kom hiervoor langs en we helpen je bij de keuze van jouw ring.

Andere verlovingsringen voorbeelden