Eigen herstelatelier

Alle herstellingen, zowel van juwelen, uurwerken als klokken worden in eigen atelier uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij een supersnelle service aanbieden aan een betaalbare prijs.

Ons herstelatelier is zo gekend dat we de hersteldienst zijn geworden van verschillende merken. Zo hebben reeds 4 merken ons aangesproken om hun herstelatelier te worden. In opdracht van de merken Rodania, Roamer of Switzerland, Jacques Du Manoir en John Dandy voeren wij al hun herstellingen en garanties uit.

Of het nu gaat om een batterij- of bandenwissel of een herstelling van jouw juweel, horloge of klok, Juwelier Van Impe zorgt voor een professionele én snelle dienst na verkoop. Met twee uurwerkmakers en twee goudsmeden in ons team verzekeren wij u steeds een vakkundige service.
Daarnaast maken wij onze eigen juwelen en parelcolliers, transformeren wij jouw oud goud tot een gloednieuw juweel of verwerken wij de as van een overleden dierbare of haartjes van Uw geliefde huisdier tot een prachtig sieraad.
En ook voor het graveren van een persoonlijke boodschap in jouw juweel of horloge en het professioneel reinigen van juwelen hebben wij de nodige kennis en machines in huis.

Herstellingen uurwerken

Wij hebben 2 professionele uurwerkherstellers in ons atelier. Lieven heeft reeds 40 jaar ervaring als uurwerkmaker. Zijn zoon Eridio heeft een 3-jarige opleiding met stages in Zwitserland. Aangezien we in eigen atelier kunnen herstellen, kunnen we een snelle en prijslijke service geven aan onze klanten. Zo zijn we ook de hoofdhersteldienst van Rodania, Roamer, Jacques Du Manoir en John Dandy geworden voor België, Nederland en Frankrijk.

We herstellen alle merken en soorten van uurwerken. Gaat het om herstelling van een mechanisch horloge, een automatisch of een quartzhorloge, alles kan hersteld worden. We herstellen alle merken, ook merken die niet in onze winkel liggen. Veelal zullen verkopers zeggen dat je uurwerk niet meer te herstellen valt of dat de kosten te hoog zouden oplopen om je een nieuwe te kunnen verkopen. Kom gerust langs bij ons en wij geven je een echte oorzaakbepaling en prijsopgave voor je uurwerk. Zo hebben we al vaak Omega, Rolex, Longines, Maurice Lacroix, Balmain, … uurwerken kunnen herstellen die “niet meer te herstellen zijn”. Ook voor andere merken zoals Rodania, Wenger, Guess, Liu Jo, Festina, … kan je bij ons terecht voor een eerlijke prijsopgave.

Je zal je waarschijnlijk afvragen hoeveel kost een nazicht aan een horloge? Dat hangt ten eerste af van het type binnenwerk. Is het een gewoon quartz binnenwerk (een uurwerk op batterij) dan betaal je rond de €40,00. Per functie die erbij komt, zal de precies natuurlijk mee stijgen. Heb je een chronometer functie op je uurwerk? Dan betaal je iets meer. Daarnaast is ook het uurwerkmerk en het merk van het binnenwerk belangrijk. De prijs voor een herstelling aan Luxemerken zoals Omega, Maurice Lacroix, Longines, … zal eerder richting de €80,00 gaan.

Voor mechanische of automatische (met of zonder chrono) uurwerken is de prijsberekening moeilijk in te schatten. Ook hier hangt veel af van het uurwerkmerk en het merk van het binnenwerk. Een nazicht van een mechanisch horloge begint vanaf €65,00.

Elke herstelling is anders, wil je een exacte prijsopgave, kom dan langs in de winkel. Prijsopgaves gebeuren enkel in de winkel aangezien we het uurwerk zelf moeten kunnen openen om eerst het probleem vast te stellen.

Herstellingen Juwelen

Bent u een steentje kwijt, is uw ring te groot of te klein of hebt u een ander probleem? Contacteer ons gerust of kom gewoon langs in onze winkel. Onze twee goudsmeden helpen je graag verder met de herstelling van jouw juweel. Alle reparaties gebeuren in eigen atelier waardoor wij een snelle en betaalbare service kunnen bieden. Daarnaast hebben wij ook alle professionele machines voorhanden om jouw juweel vakkundig te herstellen, reinigen of opnieuw te rodineren. Ook voor gravures hebben we alles in eigen atelier.

Herstellingen Klokken

Ook alle herstellingen aan klokken doen we zelf. Zowel quartz als mechanisch. Kom langs met jouw klok voor een probleembepaling.