Juwelen

Juwelen aanpassen

Een juweel aanpassen

Naast herstellingen van juwelen, doen wij ook aanpassingen en herwerken van sieraden. Juwelen zijn meer dan alleen stukken metaal en edelstenen. Ze dragen emotionele waarde en herinneringen met zich mee. Soms kan het echter gebeuren dat je sieraden niet meer passen bij je stijl of voorkeuren. In dergelijke gevallen is het aanpassen en herwerken van juwelen de oplossing om je kostbare stukken nieuw leven in te blazen zonder er afscheid van te moeten nemen. Hieronder bespreken we enkele mogelijkheden van het aanpassen en herwerken van juwelen en tonen we je alvast wat realisaties ter inspiratie.

De kosten en complexiteit van juweelaanpassingen kunnen sterk variëren naargelang het sieraad en de gewenste aanpassingen. Je komt dan ook best eens langs voor advies op jouw maat. Onze twee goudsmeden luisteren heel graag naar jouw verhaal en persoonlijke wensen. Samen met jou bekijken zij alle mogelijkheden binnen jouw budget en stijl.

Na het verlies van zijn hondje wou deze man een lederen armband waarin de as of het haar van zijn hondje kon verwerkt worden. Hij vond de collectie van Steel & Barnett heel mooi. Hij koos voor deze bruine leder, waarna wij op maat iets maakten en bevestigden op het slot van het bandje waarin we de as konden verwerken. Hij bezorgde ons een foto van zijn hondje zodat we het kleur van zijn hondje konden nabootsen in de kleur van de hars.

Deze mama had reeds gouden ketting met graveerplaatje waarin de naam en geboortedatum van haar zoontje gegraveerd stonden. Na de geboorte van haar dochtertje plaatsten wij exact zelfde graveerplaatje ertussen, waarin we dan ook haar naam en geboortedatum graveerden. Zo heeft deze mama haar twee grootste schatten elke dag dicht bij haar.

Deze dame had een ‘open’ ring die ze graag wou laten toe solderen en opknappen zonder al te veel aan het model te veranderen. Ze toonde ons als inspiratie ring die we voor haar vriendin gemaakt hadden en gaf ons mee dat ze graag een donkergroene kleursteen had. Met deze info gingen we aan de slag en verfraaiden we haar oude ring met een groene toermalijn.

Deze dame kreeg vorig jaar voor haar verjaardag een vergulde ring van haar man. Ondertussen werd zij mama en maakten wij voor haar een ring met moedermelk. Zij wou graag de twee ringetjes bij elkaar dragen en vroeg ons om op de vergulde ring de geboortesteen van haar zoontje te solderen.

Wil je ook jouw oude juwelen laten aanpassen?

Of het nu gaat om het moderniseren van een erfstuk, het aanpassen aan veranderende stijlen of het behouden van sentimentele waarde, aanpassingen kunnen je sieraden een frisse en betekenisvolle uitstraling geven. Het aanpassen en herwerken van juwelen biedt een prachtige kans om je kostbare sieraden nieuw leven in te blazen zonder ze volledig te laten hersmelten. Kom vrijblijvend langs met jouw juweel en samen toveren we dit om in een hedendaags, tijdloos en duurzaam sieraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *