Juwelier Van Impe Trouwringen Aalst

Proficiat en Welkom Bij Onze Trouwringen!

Proficiat! Jullie gaan trouwen en zijn op het punt gekomen om de liefde te bezegelen met prachtige trouwringen. Nu zijn er nog wat opdrachten af te vinken voor aleer jullie mekaar het ja-woord geven. De keuze voor trouwringen is een van de bijzonderste stappen op weg naar jullie grote dag. Trouwringen symboliseren jullie verbintenis en zullen een leven lang met jullie meegaan.

Onze Trouwringen Inspiratie En Advies

Op deze pagina willen we jullie inspireren en een voorproefje geven van de mogelijkheden die wij bieden. We begrijpen dat het kiezen van de perfecte trouwring een belangrijke beslissing is. Onze goudsmeden Firminia en Lieven verwelkomen jullie graag in onze winkel, waar jullie met vertrouwen kunnen ontdekken wat bij jullie past. Verschillende materialen en ontwerpen en voor elk budget, wij kunnen jullie wensen omzetten in prachtige trouwringen.

Uw Vertrouwde Familiewinkel Voor Trouwringen in Aalst

Wij zijn een familiebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 4e generatie. Onze familie heeft zich altijd ingezet om iedereen persoonlijk en in een warme, familiale sfeer te helpen. Als vakmensen zijn we allemaal gespecialiseerd in specifieke ambachten, waaronder 2 goudsmeden, een edelsteenkundige, een parelrijger, 2 horlogemakers, en meer. Het is onze overtuiging om geen verkopers, maar vakmensen te zijn. Gelegen in een rustig dorp met minder doorgang, streven we naar langdurige klantrelaties. We zullen nooit druk uitoefenen, maar eerder klanten geruststellen, zodat we ook in de toekomst van dienst kunnen zijn.

Onze specialisatie ligt in trouwringen in Aalst. Wat betekent dit eigenlijk? Al meer dan 80 jaar zijn we actief in het aanbieden van trouwringen in de uitgestrekte regio van Aalst. In 2013 hebben we een speciale trouwruimte gecreëerd binnen onze winkel, waar we koppels in alle rust en met volledige discretie begeleiden. We hebben een uitgebreide collectie trouwringen op voorraad om te passen en te bewonderen. Bovendien hebben we twee getalenteerde ontwerpers die elke gewenste trouwring tot leven kunnen brengen. Bij ons kunt u rekenen op vakmanschap, ervaring en persoonlijke aandacht bij het kiezen van uw perfecte trouwringen.

Grootste Aanbod aan trouwringen in de ruime regio Aalst

Dankzij de verschillende collecties hebben we een heel erg ruim aanbod aan trouwringen, waar voor ieder wel wat tussen zit. Naast onze eigen creaties op maat, volgen we ook de collecties van Aller Spanninga, D’EUXX, Titan Factory, Viventy Silver, 2Forever, Trésor, Pigou Transformations en Jourdan. Hierdoor kunnen we trouwringen aanbieden in alle soorten materialen en stijlen.

Hoe begin je met trouwringen kopen?

Het kiezen van trouwringen kan een uitdagende taak lijken vanwege de overweldigende opties. Daarom raden we aan om onze winkel te bezoeken, waar we jullie graag begeleiden. Jullie kunnen alvast een kijkje nemen op deze pagina of de collecties waarmee we samenwerken verkennen, of online ideeën opdoen.

Jullie zijn van harte welkom in onze winkel tijdens onze openingstijden, zonder afspraak. We hebben een speciale ruimte waar jullie in alle rust kunnen beslissen. Als jullie de voorkeur geven aan een afspraak, bel of mail ons, zodat we jullie optimaal kunnen adviseren, ringen kunnen passen en prijzen kunnen vergelijken, zonder enige aankoopverplichting.

Onze winkel is gelegen in Erembodegem, deelgemeente van Aalst. Je kan er altijd voor de deur parkeren (met parkeerschijf) en bent altijd welkom. Heb je moeilijke werkuren, dan mag je ons altijd contacteren voor een afspraak buiten onze openingsuren.

Waar trouwringen kopen?

Natuurlijk hopen we dat jullie bij ons komen winkelen. Waarom bij ons? Wij bieden een ruime keuze binnen elk budget, inclusief de mogelijkheid om aangepaste ringen te maken met onze goudsmeden. Wij zijn een familiebedrijf dat elke klant in een gastvrije sfeer behandelt, zonder druk om te kopen of het budget te overschrijden. Tevreden klanten zijn voor ons het belangrijkst, zodat we jullie in de toekomst opnieuw mogen begroeten.

Nog een tip: Koop je trouwringen best niet online, in het buitenland of op een toeristische plek. Ten eerste heeft een trouwring meestal een hoge waarde door het gebruikte materiaal. Online, in het buitenland, maar ook op toeristische plekken in België (denk maar aan het diamanttoerisme in Antwerpen) moet je hier heel voorzichtig mee zijn. Ook voor de dienst na verkoop, is het handig om niet te ver af te wonen van de winkel waar je ze koopt. Garanties, herstellingen, vergroten of verkleinen, diamanten toevoegen, gravures, … deze ringen zijn voor het leven, de kans is dus groot dat je ooit de dienst na verkoop nodig zal hebben.

Kortom trouwringen Aalst: 1 adres Juwelier Van Impe!

Hoeveel kost een trouwring?

De kosten van trouwringen zijn afhankelijk van het materiaal en de keuze van edelstenen. Gelukkig kunnen jullie zelf de ringen aanpassen aan jullie budget. De prijzen beginnen al vanaf een €300 voor een set trouwringen en kunnen stijgen afhankelijk van de gebruikte materialen. Goud 18 karaat wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, waarde en bewerkbaarheid. Andere opties zijn goud 14 karaat, titanium, goud 9 karaat, zilver en staal.

Mogelijkheden voor Trouwringen: Model, Materiaal, Kleur, Afwerking en Edelstenen

Model of Ontwerp Trouwringen

Bij de keuze van jullie trouwringen kunnen jullie beginnen met het selecteren van een model. We hebben meer dan 1000 verschillende modellen in onze collecties, waaronder Aller Spanninga, Titan Factory, Viventy, Pigou en D’EUXX. Als jullie een specifiek ontwerp in gedachten hebben, kunnen we dit ook voor jullie op maat creëren.

Materiaal Trouwringen

Voor het materiaal kunnen jullie kiezen uit verschillende opties, waaronder goud van 18 karaat, goud van 14 karaat, goud van 9 karaat, zilver, staal, carbon en titanium. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, van waarde tot bewerkbaarheid, en wij staan klaar om jullie te adviseren.

Goud heeft het voordeel dat de waarde van je ring meestijgt met de tijd, dat het altijd bewerkbaar is en dat het heel sterk is. Zilver is ook bewerkbaar maar minder sterk dan goud wat zich dan ook uit in de lagere prijs. Titanium en Carbon zijn heel sterke ringen, maar hebben als nadeel dat deze niet meer bewerkbaar zijn achteraf. Ze worden vaak gekozen voor hun mooie look en hun lichtgewicht. Staal is dan weer het meest budgetvriendelijke alternatief, dit is echter ook niet bewerkbaar.

Kleur en Afwerking Trouwringen

De kleur van de trouwringen is volledig aanpasbaar, ongeacht het gekozen materiaal. Jullie kunnen kiezen voor witgoud, goudkleurig zilver, of zelfs een combinatie van verschillende kleuren voor een uniek effect.

En ook de afmetingen en de look van jullie trouwringen zijn volledig aanpasbaar. Of jullie nu een halfronde, ronde, geblokte of andere doorsnede willen, en welke eindafwerking (mat, blinkend, iced,…)  jullie ook verkiezen, wij zullen jullie wensen realiseren.

Edelstenen in Trouwringen

Wil je een verticale of horizontale lijn van diamanten? Wil je er 1,2,3,… ? Wil je zirkonia of diamant? Alles is zelf te bepalen. Je kan ook de grootte en karaatsgehalte van de diamant(en) zelf kiezen. Ook andere edelstenen zijn mogelijk. De keuze is aan jullie.

Trouwringen Laten Graveren: Persoonlijke Gravures voor Eeuwige Herinneringen

Het laten graveren van je trouwringen voegt een onmiskenbaar persoonlijk tintje toe aan deze bijzondere symbolen van liefde en verbondenheid. Maar wat zijn de overwegingen en mogelijkheden als het gaat om trouwringgravures?

Ruimte en Stenen:

Bij het graveren is het essentieel om rekening te houden met de beschikbare ruimte op je trouwring. In gouden ringen staat vaak al een 18-karaatsstempel, wat de beschikbare ruimte vermindert. Daarnaast spelen de edelstenen in je ring ook een rol. Als je ring stenen bevat, kan de onderkant van de ring minder geschikt zijn voor een gravure. Het goede nieuws is dat namen en datums meestal wel in de ring kunnen worden gegraveerd.

Inhoud van de Gravure:

Wat laat je nu eigenlijk in je trouwringen graveren? De meest gebruikelijke keuze is om de twee voornamen gevolgd door de trouwdatum te laten graveren. Het is belangrijk op te merken dat de naam van je partner als eerste in jouw ring wordt gegraveerd, en jouw naam als eerste in de ring van je partner. De gravure kan worden opgemaakt in een klassieke stijl, zoals “Bart – Els,” of met symbolen zoals een hartje of oneindigheidsteken. Dit zijn de meest voorkomende gravureopties, maar de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Sommige stellen kiezen ervoor om hun eigen logo te graveren, bijvoorbeeld door de initialen van hun voornamen te combineren in een sierlijk ontwerp. Het is zelfs mogelijk om vingerafdrukken als gravure te gebruiken.

Externe Gravures:

Naast de binnenkant van de trouwringen is het zelfs mogelijk om de buitenkant te graveren. Dit biedt een extra dimensie aan de persoonlijke betekenis van de ringen en kan een unieke uitstraling creëren.

Het laten graveren van trouwringen is een prachtige manier om jullie liefdesverhaal vast te leggen en te koesteren voor de komende generaties. De keuze is aan jullie, en wij staan klaar om jullie te begeleiden bij het maken van de perfecte gravure voor jullie trouwringen.

Creëer jullie eigen unieke stijl

Allerspanninga Trouwringen Configurator

Onze meest gekozen collectie voor trouwringen is die van AllerSpaninga. AllerSpaninga biedt jullie de mogelijkheid om trouwringen volledig naar jullie eigen wensen samen te stellen, en dit met respect voor jullie budget.

Neem gerust een kijkje op hun handige ringconfigurator, waar je zelf jouw ring kunt samenstellen. Deze tool geeft niet alleen inzicht in de mogelijkheden, maar biedt ook een idee van de prijs. Het is echter goed om te weten dat, hoewel de ringconfigurator duizenden opties bevat, deze niet alle beschikbare modellen en aanpassingen omvat. Als je dus nog specifieke wensen hebt met betrekking tot kleur, afwerking, zetting, en meer, staan wij als officiële dealer van AllerSpaninga trouwringen in Aalst voor je klaar om je verder te helpen. Wij zorgen ervoor dat jouw trouwringen perfect bij jullie verhaal passen.

Wat je allemaal kan aanpassen:

  • Materiaal:  Goud 9 Kt – 14 Kt – 18 Kt of Zilver
  • Breedte
  • Dikte
  • Type Doorsnede: 99 – 100 – 102 -103-104-105
  • Kleur: Witgoud – Geelgoud – Roségoud – Palladium – Platinum
  • Eindafwerking: Gepolijst –  Brushed (verticaal of horizontaal) – Iced
  • Diamantzetting: Horizontaal – Verticaal, Breedte, Grootte, Aantal, Zirkonium – Diamant, …
  • Model
  • Gravure (Deze doen wij zelf, alle symbolen, teksten, … eigen logo’s zijn mogelijk)

Titan Factory : Trouwringen In Carbon en Titanium

De trouwringen van TitanFactory zijn een betaalbare manier om jouw individualiteit te uiten. Ontdek jouw perfecte ring: van ingetogen elegantie tot gedurfde ontwerpen, met of zonder schitterende diamanten, in combinatie met goud of roségoud, carbon of grijze carbon, keramiek, titanium en andere moderne materialen.

Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos en kan je de modellen aanpassen naar jullie eigen smaak, stijl en budget.

Zilveren Trouwringen

Zilveren trouwringen stralen tijdloze schoonheid uit en symboliseren een eeuwige verbinding. Laat je betoveren door de eenvoud en elegantie van zilveren trouwringen en vind het perfecte paar dat jullie liefde weerspiegelt. Ontdek in de collecties van Viventy en Allerspanninga onze zilveren trouwringen en maak jullie speciale dag nog memorabeler. Beide collecties bieden zilveren trouwringen, zowel met diamant als zirconium, afhankelijk van jullie budget. Elk model in de Allerspanninga configurator kan in principe ook in het zilver gemaakt worden. Heb je iets speciaal in gedachten of vind je niet wat je zoekt in deze collecties? Dan luisteren onze twee goudsmeden graag naar jullie wensen en maken zij jullie zilveren trouwringen op maat.

Geef Uw Oud Goud een Tweede Leven met Prachtige Trouwringen

Wilt u een unieke touch aan uw bruiloft geven? Overweeg dan om uw oud goud om te zetten in schitterende trouwringen. Met duizenden mogelijke combinaties kunnen we u helpen bij het creëren van trouwringen die echt speciaal zijn. Geef uw oude goud een nieuw leven en draag het als een symbool van eeuwige liefde op uw trouwdag. Onze twee goudsmeden staan je graag bij met hun vakkundig advies.
Aan welke hand wordt de trouwring gedragen?

Vroeger geloofde men dat er een rechtstreekse ader van de ringvinger van de linkerhand naar het hart liep. Van daar is de traditie ontstaan om de trouwring aan deze vinger te dragen, een rechtstreekse verbinding naar het hart. Alhoewel deze mythe al lang ontkracht is, is deze traditie wel gebleven. Velen dragen hun trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Het is echter niet verplicht om deze vinger te gebruiken. Sommige linkshandigen dragen hun ring liever aan hun rechterhand. Met je goede hand doe je immers veel meer werk, en dus zal de ring daar sneller slijtageverschijnselen vertonen. Onze tip is om de ring te dragen aan jouw minder goede hand en vooral te kijken naar je eigen comfort. Je draagt de ring immers voor heel je leven.

Aan welke hand wordt de verlovingsring gedragen?

Deze wordt meestal bij de trouwring bijgedragen. Het meest gebruikelijke is dus ook hier de ringvinger van de linkerhand, maar ook hier geven we je de raad mee om de ring te dragen waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Draag je de verlovingsring en trouwring liever apart? Dan kan je dat zeker ook doen.

Wanneer moet je de trouwringen gaan kiezen?

Om zeker te zijn van het volledige aanbod ben je best om ten laatste 6 weken op voorhand jouw trouwringen te kiezen of te bestellen. Ben je later, is dit ook geen probleem. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de keuze wordt. De meeste trouwen vinden plaats in de zomer, hou dus ook rekening met eventuele vakantiesluitingen. Wij van Juwelier Van Impe hebben geen vakantieperiode, je kan dus op elk moment in de zomer bij ons terecht. Sommige van onze fabrikanten daarentegen hebben wel verlofperiodes.