Juwelier Van Impe Trouwringen Aalst

Proficiat en Welkom!

Proficiat! Jullie gaan trouwen! Jullie liefde voor mekaar heeft jullie hier bij onze trouwringen gebracht. Nu zijn er nog wat opdrachten af te vinken voor aleer jullie mekaar het ja-woord geven. Eén van de leukere dingen is het uitkiezen van de trouwringen. Deze staan symbool voor jullie verbondenheid en zullen je hele leven meegaan.

Op deze pagina willen we jou inspiratie laten opdoen en een voorsmaakje geven van wat we allemaal kunnen realiseren. Trouwringen uitkiezen doe je best in vertrouwen. Kom hiervoor langs in onze winkel waar onze goudsmeden Firminia en Lieven jullie zullen bijstaan. Zij kunnen uit elk materiaal, elk ontwerp voor elk budget maken.

Sommigen hebben geen enkel idee hoe te starten, anderen hebben reeds een goed idee in welke richting ze willen, of hebben reeds zelf een ontwerp. Hoe beginnen we eraan? Welke materialen kiezen we het best? Welke (edel)stenen wil ik? Welke kleur of combinatie van kleuren willen we? Welke eindafwerking? Wat is de prijs van een trouwring? Op deze pagina zetten we je alvast op het juiste pad.

De beste tip die ik kan meegeven is om langs te komen in de winkel, waar je op je gemak om info kan vragen, ringen kan passen, ontwerpen kan bespreken en prijzen kan vergelijken. Elk koppel is welkom om langs te komen, zonder aankoopverplichting, wel met een glimlach.

Trouwringen Aalst Juwelier Van Impe 1

Hoe beginnen we aan ``trouwringen kopen``?

De meest voor de hand liggende vraag. Hoe beginnen we met ons proces om trouwringen te kopen? De keuze aan trouwringen lijkt immers eindeloos. Voor sommigen is het een zegen, voor anderen een vloek. De keuze is inderdaad eindeloos. We raden daarom steeds aan om langs te komen in onze winkel waar we je veel beter kunnen bij staan. Je kan altijd al eens een kijkje nemen op deze pagina, op de pagina van de collecties waar we mee samenwerken, of gewoonweg op het internet om ideeën te vergaren.

Je kan langskomen in de winkel zonder afspraak tijdens onze openingsuren. We hebben een aparte trouwersruimte in de winkel, waar jullie in alle rust kunnen kiezen. Je mag ook altijd een afspraak maken door ons te bellen of te mailen, zo zijn we volledig voorbereid op jullie komst. Tijdens deze afspraak kan je je laten informeren, modellen passen en kiezen, telkens zonder aankoopverplichting.

Onze winkel is gelegen in Erembodegem, deelgemeente van Aalst. Je kan er altijd voor de deur parkeren (met parkeerschijf) en bent altijd welkom. Heb je moeilijke werkuren, dan mag je ons altijd contacteren voor een afspraak buiten onze openingsuren.

Waar trouwringen kopen?

Om het kort te zeggen hebben we natuurlijk het liefst bij ons. Waarom bij ons? We hebben alle keuzes in elk budget, we hebben 2 goudsmeden die desnoods jouw ring zelf naar eigen ontwerp kunnen maken, alles is dus mogelijk. We zijn ook een familiezaak, we behandelen iedereen in een familiale sfeer, zonder te willen pushen om te kopen of het budget te verhogen. We hebben liever tevreden klanten zodat we ze ook nog in de toekomst mogen verwelkomen. We geven ook aan iedereen de echte prijzen van de waarde van de ring. Met meer dan 80 jaar ervaring en enkel tevreden klanten (zie onze recensies) kan je je trouwringen met vertrouwen kiezen.

Nog een tip over waar je trouwring best niet te kopen: Koop deze best niet online, in het buitenland of op een toeristische plek. Ten eerste heeft een trouwring meestal een hoge waarde door het gebruikte materiaal. Online, in het buitenland, maar ook op toeristische plekken in België (denk maar aan het diamanttoerisme in Antwerpen) moet je hier heel voorzichtig mee zijn. Ook voor de dienst na verkoop, is het handig om niet te ver af te wonen van de winkel waar je ze koopt. Garanties, herstellingen, vergroten of verkleinen, diamanten toevoegen, gravures, … deze ringen zijn voor het leven, de kans is dus groot dat je ooit de dienst na verkoop nodig zal hebben.

Kortom trouwringen Aalst: 1 adres Juwelier Van Impe!

Hoeveel kost een trouwring?

Een volgende belangrijke vraag is natuurlijk hoeveel trouwringen kosten. Veel hangt af van 2 factoren: het materiaal en de edelstenen. Het fijne eraan is dat je zelf je ring kan samenstellen volgens jouw budget. Een koppel trouwringen kan je al hebben vanaf €100. Vanaf dan kan je gaan tot welk budget je maar wil. Voor de stevigheid, de waarde en zijn bewerkbaarheid wordt meestal gekozen voor trouwringen in Goud 18 Karaat. Materialen die de prijs doen dalen zijn in volgorde van hun waarde: Goud 14 Karaat, Titanium, Goud 9 Karaat, Zilver of staal. Daarnaast is de andere belangrijke factor de edelstenen: Ga je voor een zetting met zirkonia of voor een met diamanten.

Wat zijn de mogelijkheden voor de trouwring zelf?

Model of Ontwerp?

We kunnen starten met het kiezen van het model van jullie trouwringen. In de collecties van Aller Spanninga, Titan Factory, Viventy, Pigou, D’EUXX vind je meer dan 1000 verschillende modellen. Heb je zelf iets specifiek in gedachten, dan kunnen we voor jou zelf ook een model creëren.

Materiaal

Voor het materiaal kan je kiezen uit Goud 18 Karaat, Goud 14 Karaat, Goud 9 Karaat, Zilver, Staal, Carbon of Titanium. Goud heeft het voordeel dat de waarde van je ring meestijgt met de tijd, dat het altijd bewerkbaar is en dat het heel sterk is. Zilver is ook bewerkbaar, sterk (wel minder sterk dan goud) en is merkelijk lager in prijs. Titanium en Carbon zijn heel sterke ringen, wat als neveneffect heeft dat deze wel niet meer bewerkbaar zijn achteraf. Ze worden vaak gekozen voor hun mooie look en hun lichtgewicht. Staal is dan weer het meest budgetvriendelijke alternatief, dit is echter ook niet bewerkbaar.

Kleur?

De kleur is volledig zelf te bepalen. Het maakt niet uit welk materiaal je kiest. Je kan gaan voor wit goud of goudkleurig zilver. Ook in de ring zelf kan je een combinatie van verschillende kleuren gebruiken. Zo wordt wit- en geel goud vaak in combinatie gebruikt, afhankelijk van het ontwerp. Carbon wordt dan weer vaak genomen voor zijn zwarte kleur. Hpu er wel rekening mee dat deze ring voor het leven is.

Edelstenen

Wil je een verticale of horizontale lijn van diamanten? Wil je er 1,2,3,... ? Wil je zirkonia of diamant, alles is zelf te bepalen. Je kan ook de grootte en karaatsgehalte van de diamant(en) zelf kiezen.

Breedte, Dikte, Doorsnede en Eindafwerking

Je kan zelf de breedte en dikte bepalen van je ring, alsook de look van doorsnede. Wil je een halfronde, ronde, geblokte, … doorsnede. Ook de eindafwerking is zelf aanpasbaar van gehamerd tot Iced, Normaal, Mat, … .

Trouwring laten graveren: Gravure Trouwringen

Je zal je trouwringen ook willen laten graveren, maar wat zet je hier nu juist in en waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste is het natuurlijk van belang om te kijken hoe breed je ring is en hoeveel plaats er is voor de gravure. In een gouden ring zal er al de 18-karaatsstempel in staan. Daarenboven moet je ook rekening houden met je stenen. Veelal zal je op de plaats waar de stenen zitten, ook op de onderkant geen gravure kunnen zetten. Heb je een trouwring met veel stenen op de band van de ring, dan zal je dus minder tekst kunnen zetten. Je hoeft je echter meestal geen grote zorgen te maken. De namen en datum zal er meestal wel in kunnen.

Wat wordt er in de trouwringen gegraveerd? Gebruikelijk zijn dit de 2 voornamen gevolgd door de trouwdatum. De naam van je partner komt als eerste in jouw ring te staan en jouw naam komt als eerste te staan in de ring van je partner. Je kan kiezen voor de klassieke opmaak zoals “Bart – Els” of voor een hartje of infinity teken. Dit zijn de 3 meest voorkomende gravures. Je kan echter zelf volledig kiezen wat je er wil laten in graveren. Zo hebben we al koppels gehad die hun eigen logo wilden graveren (een logo gemaakt door de 2 letters van de voornamen te combineren in een sierlijk handschrift). Ook vingerafdrukken als gravure zijn mogelijk. Tot slot is het zelfs ook mogelijk om op de buitenkant van de trouwring te graveren.

Allerspanninga Trouwringen Configurator

Onze collectie waar het meest voor gekozen wordt is deze van AllerSpaninga. Bij Allerspanninga kan je jullie trouwringen volledig zelf samenstellen. Zo kan je volledig gaan voor je eigen stijl van ring en aanpassen naar jouw budget.

Neem een kijkje op hun ringconfigurator en stel zelf je ring samen. Zo krijg je ook al een idee van de prijzen. Deze ringconfigurator werd gemaakt om de klanten een beter inzicht te geven. Ook al bevat ze 1000’den mogelijkheden, ze bevatten nog niet alle modellen en mogelijkheden. Heb je dus graag nog een aanpassing van kleur, afwerking, zetting, … , dan helpen we je graag verder als officiële verdeler van Allerspanninga trouwringen Aalst.

Pas zelf aan:

  • Materiaal:  Goud 9 Kt – 14 Kt – 18 Kt of Zilver
  • Breedte
  • Dikte
  • Type Doorsnede: 99 – 100 – 102 -103 104 105
  • Kleur: Witgoud – Geelgoud – Roségoud – Palladium – Platinum
  • Eindafwerking: Gepolijst –  Brushed – Iced
  • Diamantzetting: Horizontaal – Verticaal, Breedte, Grootte, Aantal, Zirkonium – Diamant, …
  • Model
  • Gravure (Deze doen wij zelf, alle symbolen, teksten, … eigen logo’s zijn mogelijk)

Titan Factory Trouwringen

Tijdloze ontwerpen in een materiaal gemaakt voor de eeuwigheid. Titanium trouwringen gesmeed met zilver, goud of platina en verrijkt met carbon, keramiek en schitterende briljanten.

Viventy Friends

Zilveren trouwringen met briljant of Zirconium

D'EUXX

Transformeer uw oud goud in een paar prachtige trouwringen. Duizenden mogelijke combinaties.

Over Ons

Wij zijn een familiezaak van reeds de 4de generatie. Met onze familie proberen we iedereen persoonlijk te helpen in een familiale sfeer. We zijn ook allen opgeleid in een specifiek vakgebied. Zo hebben we 2 goudsmeden, een edelsteenkundige, parelrijger, 2 horlogers, …. . We vinden het belangrijk om geen verkopers,  maar vakmensen te zijn. We zijn gelegen in een dorp, met minder passage. We gaan daarom telkens voor een langdurige klantenrelatie. We proberen nooit om mensen te pushen, maar eerder om de klanten gerust te stellen zodat we ook in de toekomst van dienst kunnen zijn.

We zijn gespecialiseerd in trouwringen Aalst. Wat wil dit eigenlijk zeggen? Meer dan 80 jaar zijn we actief in het verkopen van trouwringen in de grote regio Aalst. In 2013 hebben we een eigen aparte trouwruimte gecreëerd in onze winkel. Zo kunnen we in alle rust en discretie de koppels begeleiden. We hebben ook een volledige ruimte vol trouwringen op stock om te passen en te bekijken. En we hebben natuurlijk de 2 ontwerpers die alles mogelijk maken.

Aan welke hand wordt de trouwring gedragen?

Vroeger geloofde men dat er een rechtstreekse ader van de ringvinger van de linkerhand naar het hart liep. Van daar is de traditie ontstaan om de trouwring aan deze vinger te dragen, een rechtstreekse verbinding naar het hart. Alhoewel deze mythe al lang ontkracht is, is deze traditie wel gebleven. Velen dragen hun trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Het is echter niet verplicht om deze vinger te gebruiken. Sommige linkshandigen dragen hun ring liever aan hun rechterhand. Met je goede hand doe je immers veel meer werk, en dus zal de ring daar sneller slijtageverschijnselen vertonen. Onze tip is om de ring te dragen aan jouw minder goede hand en vooral te kijken naar je eigen comfort. Je draagt de ring immers voor heel je leven.

Aan welke hand wordt de verlovingsring gedragen?

Deze wordt meestal bij de trouwring bijgedragen. Het meest gebruikelijke is dus ook hier de ringvinger van de linkerhand, maar ook hier geven we je de raad mee om de ring te dragen waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Draag je de verlovingsring en trouwring liever apart? Dan kan je dat zeker ook doen.

Wanneer moet je de trouwringen gaan kiezen?

Om zeker te zijn van het volledige aanbod ben je best om ten laatste 6 weken op voorhand jouw trouwringen te kiezen of te bestellen. Ben je later, is dit ook geen probleem. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de keuze wordt. De meeste trouwen vinden plaats in de zomer, hou dus ook rekening met eventuele vakantiesluitingen. Wij van Juwelier Van Impe hebben geen vakantieperiode, je kan dus op elk moment in de zomer bij ons terecht. Sommige van onze fabrikanten daarentegen hebben wel verlofperiodes.