Maurice Lacroix Aikon

De Aikon-collectie is gebaseerd op de Calypso-lijn uit de jaren 90 en de vroege jaren 2000 die toen heel populair was. Deze collectie werd voor het eerst op de markt gebracht in 2016 en ontwikkelde zich daarna steeds verder. In 2018 kwam er een nieuwe Aikon collectie met automatische uurwerken en een scherper uitzicht. Kenmerkend aan de uurwerken is de kast met de 6 klauwen op de bezel. Maurice Lacroix Aikon zijn ook meesters in het polijsten en dit zie je ook terug in hun kasten, maar vooral ook in hun stalen banden. Moeiteloos switchen ze van geborsteld naar hooggepolijst staal, zelfs in de kleinste details. Hun grootste succes is de Aikon Automatic Date 42 mm en 39 mm. Wegens het succes zijn dan ook een chronograaf, 3 reeksen skeletons, een sportieve reeks Aikon Venturer en een reeks voor vrouwen de Aikon Automatic 35 mm ontstaan. Ook de Aikon Quartz reeksen bestaan ondertussen in verschillende reeksen: de Aikon Chronograph, Aikon Date en Aikon Date 30 mm – 35 mm.

De Aikon 42mm automatic met blauwe wijzerplaat is het meest gekende horloge van deze collectie op dit moment. Dit horloge is te zien in tal van reclames en publicaties van het Maurice Lacroix. Het kan beschouwd worden als het basishorloge van deze collectie dat in verschillende uitvoeringen bestaat. Zo biedt de Aikon collectie voor elk wat wils.

Maurice Lacroix Aikon Automatic Date 42 mm

Beginnen doen we uiteraard met het begin: de Aikon automatic Date 42 mm en 39 mm. Dit is hun best verkochte model. Hiervan hebben we steeds de meeste stock. Deze bestaan telkens op verschillende banden en in verschillende boxen.

Maurice Lacroix Automatic Date 39mm

Karakteristieken die de Aikon Automatic Date speciaal maken

Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton, Maurice Lacroix Aikon Chronograph Skeleton en Maurice Lacroix Skeleton Manufacture

De Aikon reeks bestaat ook met een geskeletteerd binnenwerk. Het is uniek doordat het echt bijna volledig geskeletteerd is waardoor je elk rad, elke beweging, elke omwenteling van het uurwerk perfect kan zien. Een droomuurwerk voor mensen gepassioneerd door mechaniek en techniek. Ze bestaat in verschillende uitvoeringen: je hebt de chronograaf, de automaat en de Manufacture. Vooral de chronograaf en de Manufacture zijn eigenlijk 2 Masterpieces.

Maurice Lacroix Aikon Automatic Date 35 mm

Alle kenmerken van de Aikon Automatic Date 42 mm maar dan in een kleinere versie (39mm)of een vrouwelijke versie (35mm). Zelfs het binnenwerk stemt volledig overeen met de Aikon op 42 mm.