Heb je oud goud liggen dat je niet meer draagt? Of edelstenen of diamanten? Of wil je gewoon jouw oude juwelen nieuw leven inblazen? Kom gerust langs en dan kiezen wij samen met jou een juweel waarin we jouw oude juwelen kunnen verwerken. Een ring, een armband, een halsketting, oorbellen of een volledig set? Het kan allemaal. Je kan hierbij zelf de afwerking (mat of blinkend) en kleur (geel, wit, rosé of combinatie) kiezen.

Afhankelijk van wat je in gedachten hebt, maken wij zelf iets voor jou op maat of laten wij jouw oud goud transformeren tot een gloednieuw juweel. Wij kijken hierbij naar wat voor jou het voordeligste komt.

Handgemaakte juwelen in zilver en goud

Als vierde generatie in een familie van goudsmeden kreeg ik de passie voor het vak met de paplepel ingegeven. Vier jaar avondschool in combinatie met de expertise en ervaring die huist in onze familiezaak hebben ervoor gezorgd dat ik met mijn eigen juwelenlijn kon beginnen. Een droom die uitkomt.

Naast een collectie met vooral unieke stukken, maak ik vooral juwelen op maat. Vind je niet wat je zoekt of heb je zelf iets in gedachten? Wil je een uniek stuk of heb je oude juwelen die je nieuw leven wil inblazen? Ik luister graag naar jouw verhaal en tracht dit samen met jou om te zetten in een persoonlijk, op maat gemaakt juweel.

Dit gebeurt altijd in onderling overleg en met goede afspraken. Samen bekijken we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerp, het budget en de leveringstermijn.

OraFirminia

100% handgemaakt

Smelten, walsen, solderen, bewerken,… alles gebeurt in eigen atelier. Zowel mijn collectie als de juwelen op maat worden van begin tot eind met de hand vervaardigd wat van elk juweel een pièce unique maakt.

Met het beste materiaal

Werken met het beste materiaal in combinatie met creatief vakmanschap zorgt voor een continue kwaliteit en lange levensduur van jouw juweel.

De grootste zorg en heel veel liefde

Elk juweel dat ik maak bevat een stevige portie passie en liefde. Ik vind het fantastisch om met mijn creaties deel te mogen uitmaken van jouw verhaal en doe dit dan ook met hart en ziel en de grootste zorg.

Enkele realisaties

Combinatieringen in goud 18kt

Het goud van de klant toverde ik om in twee ringetjes die ze kan combineren met andere ringen. Eentje in witgoud en eentje in geelgoud, telkens met een verschillende afwerking.

Rouwjuweel

Met het goud van de klant en de asresten van haar overleden dierbare maakte ik deze ring en oorstekers.

Ring volgens model

Uit twee trouwringen maakte ik deze gouden ring. Klant had favoriet modelletje in verguld zilver dat ik zo goed mogelijk heb proberen namaken.

Bruidsjuwelen

Deze bruid koos voor drie kettingen onder elkaar, met in elke ketting een gravure als herinnering aan deze mooie dag. Ook de bijpassende oorbellen mocht ik ontwerpen.

Tiara 'something blue'

Voor deze bruid mocht ik een tiara ontwerpen met lichtblauwe steentjes in. Een uitdaging, maar heel leuk om achteraf het resultaat te zien.

Zilveren oorbellen met haak

Ik mocht ook haar oorbellen maken volgens modelletje dat ze graag zag.

Armbandje in verguld zilver

Deze mama werd verrast met een armbandje met de naam van haar pasgeboren dochtertje. Aan de achterkant stonden de initialen van mama en papa gegraveerd. Zo heeft ze elke dag haar gezinnetje dicht bij haar.

Geboorte armbandje in witgoud

Deze mama kreeg bij de geboorte van haar zoontje dit witgouden armbandje met geboortesteentje, geboortedatum en initialen van haar hartendief.

Ring met geboortesteen

Geelgouden ring met amethist (geboortesteen februari) in markiesvorm.

Zilveren handjuweel met onyx

Dit handjuweel is gerecycleerd uit oude juwelen van de klant.

Zilveren hanger met Tiger's eye

De klant had een Tiger’s eye en wou dit dragen als hangertje.