Rodania Belgisch uurwerkmerk met Zwitserse klasse

Voor de meesten hoeft Rodania geen introductie meer. Sinds 1930 is Rodania opgeklommen tot het Belgische referentiemerk. Steeds met het oog op duurzame kwaliteit trachten ze horloges te maken voor ieder persoon. Van jong tot oud, van man tot vrouw, van groot tot klein, .... een uurwerk voor het hele gezin. Ondanks de hoge concurrentie van fashionmerken zijn ze er in geslaagd om hun eigenheid te behouden. Het is een van de laatste volledig Belgische merken. Ze garanderen steeds een herstelbaar binnenwerk en behalen de Zwitserse kwalitatieve vereisten. Velen zullen hun ook herkennen van de koers. En net zoals de koers van ons is, is ook Rodania van ons Belgen. En daar moeten we terecht trots op zijn.

De Rodania Collecties: Voor man of vrouw, voor jong en oud.

Rodania heeft een heel breed gamma. Ze maken maar liefst 120 nieuwe modellen per jaar. Er is dus wel een horloge voor elk persoon te vinden. Heb je graag een stoer herenhorloge, een verfijnd dameshorloge met steentjes of een gewoon duidelijk en kwalitatief uurwerk, alles zit in hun gamma. Op deze pagina starten we met de verschillende herencollecties, waarna we naar de vrouwencollecties gaan, de collecties voor ouderen en ook de 1930 Collectie.

Rodania Heren

Rodania Vaduz

De Vaduz reeks van Rodania is een stoer model met chronofunctie. Het heeft een verfijnde horlogekast die soepel op de pols ligt een een mooie zwarte, gouden of gewoon stalen coating. Vooral het heldere horlogeglas springt in het oog. Dit saffierglas bedekt bijna de hele voorkant van het uurwerk en zorgt voor een mooie zuivere look. Hierdoor is de nadruk op de wijzerplaat nog belangrijker. Naast de chronofunctie is er ook een dag- en datumfunctie aanwezig en net zoals bij alle nieuwe collecties behuist het een Zwitsers binnenwerk.

Rodania Geschiedenis

Rodania werd opgericht in 1930 in het Zwitserse Lengnau. Het is een merk met 2 nationaliteiten sinds 1950. Opgericht in Zwitserland met Zwitserse binnenwerken maar met een Belgisch hart. In 1950 breidde het merk fors uit en steeg het aantal landen waar Rodania werd verdeeld. Rodania had een partner nodig die deze expansie kon beheren, enter Manfred Aebi. Een Zwitser die de liefde had gevonden in België. Brussel werd dan ook het verdeelcentrum van over heel de wereld. Hij zorgde ervoor dat het merk steeds bekender werd en dat door gerichte marketingcampagnes. Zo is het Mr Aebi die Rodania nauw verbond aan de koers.

Hij is de reden dat Rodania zo groot werd en werd dan ook de nieuwe eigenaar toen Rodania in moeilijkheden kwam in 1974. Rodania werd volledig Belgisch, enkel de fabricage bleef in Zwitserland gebeuren. Tot en met 2007 was het de familie Aebi die de zaak succesvol beheerde. Andere topmerken zoals Maurice Lacroix, Innocence, Michel Herbelin, … zochten dan ook hun toelaas bij Mr. Aebi om ook hun merk te beheren in de Benelux. In 2007 nam een groep investeerders Rodania over en richtten ze het bedrijf Montaebi op om Mr Aebi te eren.

In 2020 sloeg het noodlot toe tijdens de coronaperiode voor Montaebi. Het bedrijf ging failliet, maar Rodania zou blijven verder bestaan. Met hulp van 3 investeerds, 2 Belgen en een Zwitser, werd Rodania overgenomen. De overname gad Rodania een nieuw elan, waardoor ze sinds 2020 opnieuw overal in België duidelijk aanwezig zijn. Jaarlijks komen ze met ongeveer 120 nieuwe modellen. Sinds 2022 zit Rodania bij Vincent Gaye.

Rodania Legendarische Collecties

Rodania heeft meerdere iconische collecties op de markt gebracht. Ze waren nauw verbonden met de koers en 1 van hun meest iconische collecties is dan ook hun Eddy Merckx Collectie. De collectie werd geïntroduceerd in 1972 met Eddy Merck als ambassadeur. Deze horloges zien we nog steeds vaak terugkeren in onze winkel en hebben een emotionele waarde voor velen.

In 1989 volgde een volgend iconisch model: de Rodania Thierry Boutsen. Thierry Boutsen was een Formule 1 Piloot en 3-voudig Grand Prix winnaar. De modellen worden gekenmerkt door hun quartzwerken met talrijke complicaties zoals alarm, timer, … .

Andere gekende reeksen zijn de Dakar uurwerken en de Koen Wauters edities. De Koen Wauters edities hebben hun specifieke stijl dankzij hun speciale leder banden, de Dakar horloges hebben dan weer hun kenmerkend gebold glas in een stevige stalen kast.

Rodania Online Kopen en Verzenden bij Juwelier Van Impe

Wanneer je bij ons online een uurwerk van Rodania koopt, wordt dit binnen de werkdag gratis verzonden. Indien gewenst geven we je ook je persoonlijke track&Trace Code mee zodat je jouw pakje kan volgen. Wil je graag je Rodania personaliseren en een gravure in je Rodania horloge laten plaatsen, dan kan je dit aangeven bij opmerkingen bij het afrekenen. Je kan ook vragen om het reeds cadeau in te pakken, om reeds enkele schakels in te korten, … .

Elk online verkocht uurwerk van Rodania heeft 3+2 jaar garantie. We werken zelf voor Rodania als herstelatelier, hierdoor kunnen we je ook een de snelste en beste dienst na verkoop aanbieden. Onze 2 horlogemakers, vader en zoon, helpen elke klant graag verder.