Winkel

Vier generaties van juweliers zorgden voor een zaak van vertrouwen met nog dienst na verkoop

Juwelier Van Impe is een familiebedrijf dat reeds 4 generaties lang bestaat en waarbij de passie voor het vak steeds werd doorgegeven. Lieven Van Impe en Hilde Eliano staan samen met hun kinderen Firminia en Eridio elke dag met de glimlach voor hun klanten paraat. Elk hebben zij hun eigen verantwoordelijkheden en expertises binnen de zaak. Juwelier Van Impe is gebaseerd op 3 belangrijke pijlers die steeds primeren.

  • We zijn een familiezaak en werken met een persoonlijke aanpak
  • We zijn allemaal zelf herstellers om onze klanten uistekend te begeleiden maar ook een goede dienst na verkoop te kunnen bieden
  • We proberen steeds unieke merken en stijlen in alle prijscategorieën in ons aanbod te krijgen. We nemen enkel merken op die een kwalitatieve standaard behalen.

Firminia Van Impe : ‘Zowel het ontwerpen en maken van juwelen als het ondernemerschap werd me met de paplepel ingegeven. Ik volgde na mijn studies 4 jaar lang een avondopleiding voor juwelier-goudsmid. Samen met de expertise en ervaring die huist in onze familiezaak heeft dit de basis gelegd voor mijn eigen handgemaakte juwelenlijn OraFirminia’

Onze familie

We geloven als familie bedrijf in de kracht van uitgebreide productkennis. Daarom werken we niet met verkopers, maar enkel met herstellers en ontwerpers.

Lieven Van Impe

Uurwerkmaker en Goudsmid

Hij is de echte Pater Familias. Op zijn 18 jaar rolde hij al in het vak en staat ondertussen al bijna 40 jaar in de winkel. Door al die ervaring kan hij ondertussen alles: zowel uurwerken herstellen als juwelen herstellen of transformeren of je helpen bij een nieuwe aankoop.

Hilde Eliano

Parelrijger

Ze werkt al bijna 40 jaar in de zaak en zal de klanten in de winkel uitstekend bijstaan in hun aankopen. Ze heeft een opleiding parelrijgen genoten en helpt je dus met het heroprijgen van je parels. Daarnaast heeft ze ook haar eigen collectie parelcolliers gemaakt, hiervoor kan je terecht in onze fysieke winkel. Ook bij de zoektocht naar jouw persoonlijke trouw- of verlovingsring zal ze voor je klaar staan.

Firminia Van Impe

Goudsmid en Juwelenontwerpster

Volgde verschillende opleidingen. Allereerst is ze goudsmid, ze doet alle herstellingen aan juwelen. Daarnaast heeft ze nu haar eigen juwelenmerk opgericht: OraFirminia waar ze zowel een collectie aanbiedt als dat ze juwelen op maat maakt voor de klant. Ze heeft ook een opleiding voor rouwjuwelen gevolgd, waardoor ze rouwjuwelen maakt waar de klant bij is.  Als laatste puntje staat ze ook in voor de facebook- en instagrampagina en onze website.

Eridio Van Impe

Uurwerkmaker en Klokkenmaker

Onze meest recente aanwinst. Hij heeft een voltijdse 3-jarige opleiding uurwerkmaker genoten en heeft zijn stage afgewerkt in Zwitserland. Hij staat in voor de herstellingen van alle horloges (alle merken, zowel in het luxesegment als de B-merken). Door zijn stage is hij in het oog gesprongen van Rodania en werkt hij daarnaast ook voor Rodania als herstel- en garantiedienst voor Rodania en Roamer in de Benelux.

Daarnaast staat hij ook in voor de herstellingen aan klokken.

Kamiel

IMG-20221111-WA0008 (1)

Hoofd Bewaking

Herstelatelier

Eigen herstelatelier

Alle herstellingen, zowel van juwelen, uurwerken als klokken worden in eigen atelier uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij een supersnelle service aanbieden aan een betaalbare prijs.

Of het nu gaat om een batterij- of bandenwissel of een herstelling van jouw juweel, horloge of klok, Juwelier Van Impe zorgt voor een professionele én snelle dienst na verkoop. Met twee uurwerkmakers en twee goudsmeden in ons team verzekeren wij u steeds een vakkundige service.

Daarnaast maken wij onze eigen juwelen en parelcolliers, transformeren wij jouw oud goud tot een gloednieuw juweel of verwerken wij de as van een overleden dierbare of haartjes van Uw geliefde huisdier tot een prachtig sieraad.

En ook voor het graveren van een persoonlijke boodschap in jouw juweel of horloge en het professioneel reinigen van juwelen hebben wij de nodige kennis en machines in huis.

Zeer ruime keuze aan horloges en juwelen

In de regio Aalst staat Juwelier Van Impe niet alleen gekend voor zijn snelle en goede service maar ook voor zijn uitgebreid assortiment. Met meer dan 100 merken hebben zij voor iedereen wel iets in huis. Dames of heren, jong of oud, klassiek of sportief, minimalistisch of extravagant,… Zowel in uurwerken als in juwelen hebben zij een zeer uiteenlopend aanbod. Je vindt er de allerlaatste nieuwigheden maar ook de traditionele klassiekers. Zij onderscheiden zich van de rest door naast de gekende merken, steeds op zoek te gaan naar exclusieve en vernieuwende merken. Zo zijn zij momenteel exclusieve verdeler in een uitgebreide regio van de volgende merken :

DonnaOro Elements