Vier generaties van juweliers zorgden voor een zaak van vertrouwen met nog dienst na verkoop

Juwelier Van Impe is een al vier generaties lang bestaand familiebedrijf, waar passie voor het vak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Lieven Van Impe en Hilde Eliano staan, samen met hun kinderen Firminia en Eridio, elke dag met een glimlach paraat voor hun gewaardeerde klanten. Binnen de zaak hebben ze elk hun eigen verantwoordelijkheden en expertisegebieden. Juwelier Van Impe is geworteld in drie kernprincipes die altijd vooropstaan:

  1. Wij zijn een familiezaak en benaderen onze klanten met een persoonlijke touch.
  2. Ieder van ons is tevens een bekwame hersteller, wat ons in staat stelt onze klanten niet alleen bij aankopen te ondersteunen, maar ook een uitstekende dienst na verkoop te bieden.
  3. We streven er voortdurend naar om unieke merken en stijlen in verschillende prijsklassen aan te bieden. We selecteren uitsluitend merken die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen.

Firminia Van Impe: ‘Zowel het ontwerpen en vervaardigen van juwelen als het ondernemerschap zijn me met de paplepel ingegoten. Na mijn studies heb ik gedurende vier jaar een avondopleiding gevolgd tot juwelier-goudsmid. In combinatie met de rijke expertise en ervaring die onze familiezaak biedt, vormt dit de basis voor mijn eigen met de hand vervaardigde juwelencollectie, OraFirminia.’

Onze familie

Ons familiebedrijf koestert de overtuiging in de waarde van diepgaande productkennis. Daarom vertrouwen we niet op verkopers, maar uitsluitend op herstellers en ontwerpers.

Lieven Van Impe

Uurwerkmaker en Goudsmid

Hij is de onbetwiste Pater Familias, een echte krak in zijn vak. Op zijn 18-jarige leeftijd stapte hij al de wereld van het vakmanschap binnen en sindsdien staat hij bijna 40 jaar in de winkel. Met deze schat aan ervaring beheerst hij alle aspecten van zijn beroep Hij doet zowel herstellingen aan juwelen, uurwerken als klokken. Als hij iets niet kan maken, kan niemand dit.

Daarnaast helpt hij graag bij een nieuwe aankoop en staat hij de klant bij met zijn advies en kennis.

Hilde Eliano

Parelrijger

Met bijna 40 jaar ervaring in onze zaak, biedt ze ongeëvenaarde expertise aan klanten in onze winkel. Ze staat klaar om klanten uitstekend te begeleiden bij hun aankopen.

Daarnaast heeft ze een specifieke opleiding gevolgd in parelrijgen, waardoor ze je kan assisteren bij het opnieuw rijgen van je parels. Bovendien heeft ze haar eigen prachtige collectie parelcolliers gecreëerd, die je exclusief in onze fysieke winkel kunt bewonderen.

Ook als je op zoek bent naar de perfecte trouw- of verlovingsring, staat ze paraat om je te helpen bij deze belangrijke keuze.

Firminia Van Impe

Goudsmid en Juwelenontwerpster

Ze heeft meerdere opleidingen gevolgd om haar veelzijdige vaardigheden te ontwikkelen. In de eerste plaats is ze een bekwame goudsmid, gespecialiseerd in alle soorten juweliersherstellingen. Bovendien heeft ze haar eigen juwelenmerk gelanceerd, genaamd OraFirminia, waar ze zowel een prachtige collectie aanbiedt als op maat gemaakte juwelen voor haar klanten vervaardigt.

Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd in het maken van rouwjuwelen, waardoor ze nu in staat is om gepersonaliseerde rouwjuwelen te creëren, met de klant aan haar zijde tijdens het proces. Als kers op de taart beheert ze ook onze Facebook- en Instagrampagina en onze website.

Eridio Van Impe

Uurwerkmaker en Klokkenmaker

Onze nieuwste aanwinst heeft een indrukwekkende staat van dienst. Na een voltijdse, 3-jarige opleiding tot uurwerkmaker en een succesvolle stage in Zwitserland, is hij verantwoordelijk voor de reparatie van horloges van alle merken, zowel in het luxesegment als de meer betaalbare merken. Zijn uitstekende werk tijdens zijn stage viel op bij Rodania, en nu werkt hij ook als reparatie- en garantiespecialist voor Rodania en Roamer in de Benelux.

Daarnaast verzorgt hij deskundig de reparaties van klokken.

Kamiel

Hoofd Bewaking

In ons huis hebben we een onverslaanbaar beveiligingssysteem: Kamiel, de hond des huizes is onder het motto ‘blaffende honden, bijten niet’ het hoofd van onze bewaking. Hij neemt zijn rol erg serieus, vooral wanneer het gaat om verdachte geluiden en onbekende bezorgers. Zijn strategie? Blaffen eerst, vragen stellen later.

Eigen herstelatelier

Bij Juwelier Van Impe worden alle reparaties van sieraden, horloges en klokken in ons eigen atelier uitgevoerd. Dit stelt ons in staat om een supersnelle en betaalbare service te bieden.

Of het nu gaat om een simpele batterijvervanging, een bandwissel of een complexe reparatie aan je sieraad, horloge of klok, Juwelier Van Impe staat garant voor een professionele en snelle dienst na verkoop. Ons team bestaat uit twee uurwerkmakers en twee goudsmeden, wat betekent dat we altijd een vakkundige service kunnen bieden.

Bovendien ontwerpen we onze eigen sieraden en parelcolliers, geven we nieuw leven aan oud goud door er prachtige nieuwe juwelen van te maken, en creëren we bijzondere herinneringssieraden met as of haar van dierbaren en huisdieren.

Ook voor het graveren van een persoonlijke boodschap in je sieraad of horloge en het professioneel reinigen van je juwelen hebben wij de nodige kennis en geavanceerde apparatuur in huis.

Zeer ruime keuze aan horloges en juwelen

In de regio Aalst staat Juwelier Van Impe niet alleen gekend voor zijn snelle en goede service maar ook voor zijn uitgebreid assortiment. Met meer dan 100 merken hebben zij voor iedereen wel iets in huis. Dames of heren, jong of oud, klassiek of sportief, minimalistisch of extravagant,… Zowel in uurwerken als in juwelen hebben zij een zeer uiteenlopend aanbod. Je vindt er de allerlaatste nieuwigheden maar ook de traditionele klassiekers. Zij onderscheiden zich van de rest door naast de gekende merken, steeds op zoek te gaan naar exclusieve en vernieuwende merken. Zo zijn zij momenteel exclusieve verdeler in een uitgebreide regio van de volgende merken :

DonnaOro Elements