Welke horlogeband kan er aan mijn uurwerk gezet worden?

We hebben tal van horlogebanden beschikbaar. Als materiaal kan je kiezen uit leder, Silicon Strap, Nylon, Roestvrij Staal, Mesh, FixoFlex, of de originele band. Op elke maat hebben we een ruime keuze op stock (meer dan 5.000 verschillende banden op voorraad). De prijzen lopen uiteen van €12,50 tot €60,00.

Heb je een uurwerk met een speciale aanzet, kom dan langs, dan bekijken we wat we voor jou kunnen doen. We kunnen leders inknippen, Stalen banden afvijlen op de juiste maat, … . We kunnen ook kijken of we er nog een originele band kunnen aanzetten.

Horlogebanden Rodania

In 2020 hebben wij de wisselstukken van Rodania overgenomen. Hierdoor hebben we een gigantische keuze aan leders van het merk Rodania. Heb je een specifiek model van Rodania, contacteer ons dan via het contactformulier en we gaan na of jouw band nog beschikbaar is.

Herstellingen horlogebanden

We herstellen ook horlogebanden. Soms zijn de originele banden niet meer beschikbaar of zijn deze gewoon onbetaalbaar (denk maar aan de speciale banden van Cartier of Omega). In dat geval kunnen we ook kijken om jouw band te herstellen. Lederen banden zijn niet te lijmen, maar stalen banden kunnen wel hersteld worden. Hiervoor zal je moeten langskomen in de winkel.

Horogeband inkorten

We kunnen voor jou je horlogeband in korten. Hiervoor vragen we €5,00 per kant. Je uurwerk moet zowel langs de boven- als onderkant ingekort worden om de horlogekast mooi in het midden te laten. Vanaf meer dan 1 schakel is het dus €10,00.

Er bestaan verschillende soorten van systemen om banden in te korten. Je hebt splitpennen, tube met pinnetjes, vijsjes, plaatjes, rekbanden, baretten, … . Wees dus zeker dat je met het juiste systeem te maken hebt voor je aan het inkorten begint.

Bij het terugplaatsen voorzien we ook een weinig loctite lijm. Dit is om de assen vast te laten zitten, maar toch nog te kunnen verwijderen indien het nodig zou zijn om het uurwerk in de toekomst nog in te korten.