Juwelen Reinigen

Door goed zorg te dragen voor jouw juwelen en ze regelmatig te reinigen op de juiste manier, zal je veel langer van jouw sieraden kunnen genieten. Hoe je jouw juwelen op een correcte manier schoonmaakt leggen we hieronder graag voor jou uit.

Voor je begint is het noodzakelijk dat je goed weet uit welke materialen jouw juweel is vervaardigd. Er zijn verschillende soorten van reinigen en kuisen van je juweel. Je kan volgende tips volgen om zelf je juwelen op te kuisen en te onderhouden om de levensduur te verlengen. Hiermee kan je lichte krasjes en het vuil weghalen. Daarnaast kunnen je juwelen ook gepolijst worden en ultrasonisch gereinigd. Hiermee haal je ook de diepere krasjes uit het juweel en zal al het vuil eruit gehaald worden. Ten slotte kan je dan ook nog je juwelen opnieuw laten rodineren of placquéren, hierdoor komt er een nieuwe eindlaag bovenop je juweel en ziet het er weer volledig als nieuw uit.

Algemene Tips Om Juwelen te Onderhouden

–  Een zilveren juweel is minder sterk dan een gouden. En zirconium is minder sterk dan diamant. Afhankelijk van het materiaal moet je dus met het ene sieraad wat voorzichtiger zijn dan met andere of gaat het ene sneller verslijten dan het andere.

–       Chemische of alcoholhoudende producten zijn nooit goed voor jouw zilveren of gouden juwelen en al zeker niet voor parels. Doe dus bij voorkeur jouw juwelen uit bij een grote schoonmaak, bij het gebruik van parfum, haarlak en dergelijke.

–       U kan gerust voor bepaalde tijd zelf jouw juwelen onderhouden en oppoetsen, maar om de zoveel tijd is het aan te raden om dit door jouw juwelier te laten doen.

– Laat je bij aankoop ook steeds voldoende informeren door je juwelier

Zilveren Juwelen Reinigen

Je kan gerust jouw juwelen zelf reinigen door middel van water, Dreft en een zachte tandenborstel. Spoel nadien goed af met heet water. Hierdoor zal de matte schijn afkomstig van het vet van jouw huid verdwijnen en zal jouw sieraad opnieuw glanzen. Dit is echter een zachte manier van oppoetsen. Wanneer je jouw juwelen grondig wilt reinigen, raden wij aan om de reinigingsproducten van Connoisseurs te gebruiken:

–       Zilver- of goudpoets pot: leg de sieraden in het mandje en laat het product enkele seconden inwerken. Gebruik eventueel het zachte borsteltje. Spoel nadien grondig af met water.

–       Zilver- of goudpoets doek: wrijf met de doek de juwelen schoon waardoor vuil en eventuele oxidatie verdwijnen

Na verloop van tijd laat u best jouw juwelen reinigen bij de juwelier. Onze goudsmeden merken door hun ervaring slijtage veel sneller op, alsook gebeurt de reiniging bij hen zodanig grondig dat jouw juwelen terug als nieuw zijn. De juwelen worden eerst grondig opgepolijst, waarna ze ultrasonisch worden gereinigd. Zowel bij zilveren als witgouden juwelen is het na bepaalde tijd nodig om deze te rhodineren. Door middel van een elektrolyse bad wordt er een nieuwe laag rhodium over jouw juwelen gelegd waardoor deze terug een ultrawitte glans krijgen. Dit alles gebeurt bij ons in eigen atelier.

Gouden Juwelen Reinigen

Het reinigen van Gouden Juwelen verloopt op dezelfde manier als het reinigen van de zilveren juweel. Je kan deze zelf oppoetsen door middel van een warm water en dreft oplossing. Wil je iets grondiger zelf reinigen kan je de goudreinigingsmiddelen van Connoisseurs gebruiken.

Juwelen met Parel Reinigen

De beste manier om jouw juwelen met parel schoon te houden is door ze te dragen. Wees hierbij wel voorzichtig met parfum, haarlak, make-up… Je kan ze zelf reinigen met een doek, maar steek jouw sieraden met parel nooit in reinigingsproducten. Wens je ze eens grondig te laten oppoetsen, dan breng je deze best eens binnen. Ook dit gebeurt bij ons in eigen atelier, alsook het opnieuw oprijgen van parels.