Oorbellen

Oorgaatjes prikken : veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een gaatje te laten schieten?

Bij ons heb je de keuze uit schietoorbellen in chirurgisch staal of in het goud 14/18 karaat. Beiden geven bescherming tegen verzweringen en allergieën, het verschil zit hem enkel in het materiaal en dus ook de prijs. Het schieten van de oorbellen zelf is gratis, je betaalt enkel de oorbellen.

De collectie schietoorbellen in chirurgisch staal zitten in een prijsklasse van €35 – €40. Prijzen voor gouden schietoorbellen liggen tussen €89 – €125.

Hoe worden gaatjes geschoten?

Wij werken met het Studex® System75™, marktleider op het gebied van gaatjes prikken. Dit systeem is niet alleen nauwelijks voelbaar en geluidloos maar ook het meest hygiënisch: de oorbellen zitten steriel verpakt in een houder die direct in het instrument geplaatst wordt. De oorbellen worden dus nooit aangeraakt, ook niet tijdens het plaatsen of verwijderen van de houder.

Wij zetten eerst een puntje op de oorlel om zo een correcte afstand te bepalen alvorens we de oorbel in het oor schieten. Doordat de steker van de oorbel zichtbaar is, is het mogelijk om op de millimeter precies de oorgaatjes te zetten. Wij zijn geen voorstander om langs twee kanten tegelijk te schieten, tenzij u erop staat. Dit omdat van de minste beweging de gaatjes helemaal verkeerd zitten tegenover elkaar. Wanneer we ze apart schieten, kunnen we nog altijd een correctie toepassen aan de andere kant.

Doet gaatjes prikken pijn?

In tegenstelling tot de oude manier van gaatjes prikken met het ‘pistool’, gebeurt dit vandaag de dag op een zachte, nauwelijks voelbare een geluidloze manier.

De gepatenteerde technologie van het Studex® System75™ verzekert een zeer zachte plaatsing van de oorbel. Het druksysteem zorgt ervoor dat de gaatjes bijzonder zacht geprikt worden, weefselbesparend is en nauwelijks voelbaar is. Het gebruik van het systeem is ook zo goed als geluidloos, ideaal voor kinderen dus.

Wat is de minimumleeftijd om gaatjes te prikken?

In principe is er geen minimumleeftijd om gaatjes te prikken bij kindjes. Je kan dus al bij een baby’tje oorbellen laten schieten. Wij raden aan om te kijken naar de vorm van de oorlel. Van zodra deze reeds goed gevormd is, kan je oorbelletjes schieten en ben je zeker dat deze ook later nog mooi in het midden zullen staan.

Hoelang moet ik mijn schietoorbellen inhouden?

Wij adviseren om de schietoorbellen een drietal weken in te houden. Nadien is het van belang deze eens even uit te doen, het gaatje en de oorbel te verzorgen en deze terug (of reeds andere oorbellen) in te steken. Wanneer de schietoorbellen in het begin te lang blijven inzitten, is de kans op infecties groter doordat er haar, zeep,… in het gaatje terechtkomen. Belangrijk is wel, zeker bij kindjes, om de eerste keren de oorbel direct terug in te steken na het reinigen. Zeker bij kindjes groeien de oorgaatjes heel snel dicht. Zie hieronder voor meer verzorgingstips.

Hoe verzorg ik mijn oren na het gaatjes prikken?

De meeste problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan (zie hierboven). Onderstaande verzorgingstips helpen u het genezingsproces te ondersteunen en infecties te vermijden :

  • Raak de oorbel/het oor enkel aan met propere handen
  • Reinig het gaatje en de oorbel met water en/of ontsmettingspray
  • Wanneer de oorbellen gewisseld mogen worden, kunt u de Studex verzorgingslotion gebruiken om zowel het oor als de oorbel te ontsmetten
  • Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur.

Waar en wanneer oorbellen schieten?

Oorbellen laten schieten doe je het best in alle rust. zeker bij kinderen is het aan te raden om langs te komen op rustige momenten op een rustige plaats, dan voelen ze zich ook zelf al veiliger en zijn ze rustiger. Oorbellen schieten in Aalst doe je natuurlijk het best bij ons. We hebben 2 professionele oorbelschieters die altijd aanwezig zijn in de winkel. Ze hebben alle ervaring, expertise en diploma’s om jou of je kind te begeleiden. Je kan het best de gaatjes laten schieten op het moment dat ze er zelf naar vragen of wanneer ze nog heel jong zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *