Trouw- en verlovingsringen

Hoe kies ik de juiste verlovingsring?

Verlovingsring Prijs

1 van de belangrijkste elementen in de keuze van je verlovingsring is de prijs. Gemiddeld genomen spendeert men tussen de €500 en de €2000 aan een verlovingsring. Laat je echter niet leiden door wat anderen spenderen, de prijs wat je eraan wil geven bepaal je namelijk volledig zelf. Afhankelijk van het materiaal is er een verlovingsring voor ieder budget. Zo zal je voor een zilveren verlovingsring tussen de €50,00 en €200,00 betalen. Ga je voor een (geel of wit) gouden ring, dan starten de prijzen vanaf ca €250,00. Deze ringen zullen een zirkonium als middensteen hebben. Ga je voor een gouden ring met diamant dan start je vanaf ongeveer €600,00. Vanaf dan hangt veel af van de grootte van je diamant. Hierin kan je zelf zo ver gaan als je zelf wil.

Heb je zelf nog goud liggen, kan je dit altijd gebruiken om een ring op maat te laten maken. Zo kan je de prijs laten zakken.

Verlovingsring Maat

Je hebt al een budget voor ogen, maar je weet helemaal niet welke maat je moet nemen. Hoe kan je de juiste maat bepalen?

Vooreerst zal je moeten weten op welke vinger de verlovingsring gedragen zal worden. Niet elke vinger of elk hand heeft dezelfde maat. Traditioneel gezien zal dit aan de ringvinger van de linkerhand zijn. Tegenwoordig wordt hier steeds minder naar gekeken. Velen dragen nu hun verlovingsring aan hun minst gebruikte hand, aangezien dit minder gebruikt wordt en hier de ring dus minder slijtageverschijnselen zal vertonen.

Probeer een ring van deze vinger mee te nemen naar onze winkel. Draagt ze niet veel ringen, dan kan je bij ons onze maatsleutel komen lenen. Wil je dat het nog een verrassing blijft, dan kan je als laatste oplossing ook eerst een goedkope ring kopen om zo de juiste maat te achterhalen.

Uiteindelijk is er ook steeds de optie om een ring mee te nemen en nadien om te ruilen voor de juiste maat.

Verlovingsring Materiaal

Je hebt keuze uit verschillende materialen. Je kan kiezen tussen goud, zilver, titanium of carbon. Carbon en Titanium verlovingsringen worden meestal gekozen voor hun specifieke look. 99 procent kiest echter voor goud of zilver. Wij raden aan om te gaan voor een gouden verlovingsring. Een gouden ring zal altijd in waarde blijven stijgen. Daarnaast is goud ook gewoon sterker dan zilver. Je moet er rekening mee houden dat de verlovingsring bij de trouwring wordt bijgedragen. Deze ring is ook bedoeld om voor het leven te blijven, daarom verkiezen we het sterkere goud dat zeker voor het leven blijft.

Verlovingsring Model

Het typische model voor een verlovingsring is een fijne ring met opstaande diamant of zirkoon. Vaak worden er ook fijnere diamanten en zirkonen aan de band toegevoegd. De keuze voor een goudkleurige of witte ring is volledig persoonlijk. Je kan ook voor andere kleuren gaan zoals rosékleurig of zwart. Hou er echter wel rekening mee dat deze andere kleuren vaak een rage zijn en dat de verlovingsring voor het leven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *