Welke Smartwatch kopen Aalst?

Er zijn honderd verschillende merken van Smartwatches te koop, maar welke heb jij nu nodig? Gebruik je het uurwerk voor te sporten of voor dagelijks gebruik? Welke functies heb je nodig? Welke GSM heb je nodig? En wat zijn de prijzen?

Voor je een smartwatch koopt, maak je best de overweging wat het doel is van de Smartwatch. Hoe meer functies je nodig hebt, hoe duurder de smartwatch zal zijn. Hou er ook steeds rekening mee dat een smartwatch geen herstelbaar product is. Gewone uurwerken kunnen steeds hersteld worden, maar bij smartwatches is dit niet het geval. De eerste vraag is dus: wat is het doel van de smartwatch? Heb je het nodig voor professioneel sportgebruik, heb je het nodig als GSM of heb je het recreatief nodig?

In een gewone smartwatch zitten de normale sportfuncties vervat. Ben je geen professioneel sporter, dan zal je zeker genoeg hebben aan de gewone smartwatches van Neckmarine en Ice Watch (prijsklasse €59 – €99). Ben je wel professioneel bezig met sport, dan ga je moeten overschakelen naar de duurdere sporthorloges (genre Sigma, Polar). Met een gewone smartwatch kan je al je meldingen ontvangen, berichten lezen, telefoneren, … . Soms krijgen we echter de vraag of je ook kan bellen met het uurwerk zonder GSM in de buurt te hebben, of je Apps kan downloaden op de smartwatch, … functies van een volwaardige GSM. Hiervoor zijn de gewone smartwatches niet geschikt. Ben je op zoek naar zo’n smartwatch dan heb je eigenlijk een GSM op de pols nodig, dan kom je al snel uit bij de Samsung Smartwatches. Besef wel dat deze vrij duur zijn en dat smartwatches onherstelbaar zijn. Denk dus goed na wat je echt nodig hebt voor je grote budgetten gaat uitgeven.

Welke GSM heb ik nodig voor Smartwatch?

Om jouw smartwatch te kunnen laten werken heb je een Smartphone nodig. Heb je zelfs geen Smartphone, dan kan je jouw uurwerk ook instellen met de GSM van iemand die je vertrouwt. Let wel op: je zal enkel je gegevens op je horloge in real time kunnen aflezen. Je zal dus wel je hartslag, tijd, stappenteller, ... kunnen aflezen maar je zal deze gegevens niet kunnen opslaan.
Onze smartwatches hebben de systemen voor Android en IOS. Dit wil zeggen dat het niet uitmaakt welke smartphone je hebt: Samsung, Apple, Huawei, ... . De Applicatie zal op jouw GSM kunnen gezet worden.

Welke functies bestaan er?

 1. De Basisfuncties van de Smartwatch:
 • De tijd met verschillende achtergronden, zelf instelbaar
 • Hartslagmeter
 • Eventueel bloeddruk en bloedzuurstof
 • Stappenteller
 • Calorieteller
 • Slaapritme

2.  De Sportfuncties

 • Fietsen
 • Lopen
 • Wandelen
 • Basketbal
 • …. (het gemiddeld aantal sporten loopt uit van 5 tot 13 sporten)

3.  GSM-Functies

 • Je horloge zal verbinden met je GSM, die alle gegevens opslaat
 • Je berichten zullen toekomen op je Smartwatch
 • Je kan je muziek kiezen en luider zetten met je Smartwatch
 • Je kan nog andere notificaties laten toekomen op je Smartwatch (zelf in te stellen)
 • Het Weer
 • Find My Phone

Al onze Smartwatches bevatten deze functies. Ze zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, alsook voor de sporters onder ons. Ze zijn 3 ATM Waterbestendig.

Hoe moet ik mijn Smartwatch opladen?

Je Smartwatch opladen gebeurt via een oplaadkabel. Deze heeft een magneetstrip waardoor je oplader vanzelf op de juiste positie schuift. Aan het andere uiteinde is er een USB-poort. Je kan deze dus overal opladen. Heb je je kabeltje verloren, we hebben steeds kabels op stock. Gemiddeld genomen gaat je Smartwatch een week mee. Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de intensiteit waarmee je het gebruikt. Gebruik je het enkel om je sportresultaten mee te meten, dan kan je er gerust 3 weken mee doen.

Heb je nood aan een speciale Smartwatch?

Heb je met deze basisfuncties niet genoeg, dan zijn er Smartwatches die specifiek op bepaalde functies richten. Zo bestaan er Smartwatches die gericht zijn op zwemmen. De standaard Smartwatch is wel waterdicht, maar niet douche- en zwembestendig. Hou er wel rekening mee dat voor deze extra functies de prijs gevoelig hoger zal zijn. Smartwatches van Casio zijn hiervoor geschikt.

Wil je dat jouw horloge je GSM volledig vervangt, dat je er dus ook zelf mee berichten kan sturen, dan heb je een software nodig van een andere categorie. De prijs zal gemiddeld x6 tot x10 gaan voor zo’n smartwatches. Ze zijn immers geen horloge meer, maar eerder een GSM.

GPS-Functie: wil je er zelf een route in plannen? Dan heb je ook een speciale smartwatch nodig. Bij Smartwatches voor hardlopers zit dit er ook altijd in. Bekijk de Smartwatches van Casio of Sigma voor deze functies.

Garantie en Herstellingen Smartwatch

Werkt jouw Smartwatch niet meer? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan je zelf controleren of het aan de batterij of oplaadkabel ligt. Reinig de contacten waar de oplaadkabel in het horloge gaat. Dit doe je best aan de hand van een wattenstaafje met wasbenzine. Controleer of het uurwerk nog oplaadt.

Ook voor problemen aan de band kan je bij ons terecht. We kunnen er steeds een andere band aanzetten of de aanzetbaret vervangen. Voor problemen met het binnenwerk, zal je moeten langsgaan in de winkel waar je hem gekocht hebt. Koop altijd je Smartwatch in de buurt van waar je bent. Bij garanties en andere herstellingen ben je zo steeds snel geholpen.

Hoe installeer ik mijn Smartwatch?

Je begint ten eerste door je bluetooth aan te schakelen op je GSM. Daarnaa ga je naar je AppStore (Google Play Store of Apple Store) en installeer je de applicatie vermeld in je garantieboekje. Hierna zal deze applicatie je vragen of hij verbinding mag maken met jouw horloge. Je kan dan zelf instellen welke gegevens op jouw horloge mogen toekomen. Vanaf dan is jouw GSM verbonden met je uurwerk. Je Smartwatch hoeft niet altijd in de buurt van je GSM te liggen. Het kan voor een bepaalde tijd de gegevens bijhouden en versturen naar je GSM wanneer je s’avonds thuiskomt.