Juwelen

Rouwjuwelen : wat zijn de mogelijkheden en hoe worden deze vervaardigd?

Rouwjuwelen : een betekenisvolle herinnering aan jouw dierbaren

Rouw is een emotionele periode waarin we geliefden gedenken en herinneringen koesteren. Rouwjuwelen zijn een prachtige en betekenisvolle manier om de herinnering aan dierbaren levend te houden. Deze sieraden gaan verder dan de esthetiek alleen; ze zijn symbolisch en bieden troost in tijden van verlies. Deze sieraden dienen als een fysieke representatie van de band die we hadden met de overledene. Een asjuweel, een vingerafdruksieraad, een juweel met een gegraveerde boodschap,... dragen de persoonlijke essentie van de dierbare met zich mee. Ze fungeren als een bron van kracht en troost, waardoor we ons verbonden voelen, zelfs nadat ze zijn heengegaan.

In tijden van rouw kunnen rouwjuwelen een bron van troost en heling zijn. Het dragen van een stuk dat nauw verbonden is met de dierbare kan het gevoel van nabijheid en verbondenheid vergroten. Het kan helpen bij het proces van rouwverwerking door een tastbare herinnering te bieden die fysiek en emotioneel troost biedt. Het koesteren van deze sieraden kan dienen als een manier om het verlies te omarmen en tegelijkertijd de liefde en positieve herinneringen te vieren.

Rouwjuwelen : wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Tijdens een diepgaand gesprek luisteren wij naar jouw herinneringen en gevoelens met betrekking tot de overledene. Rekening houdend met jouw stijl en budget, bespreken wij daarna met jou de verschillende mogelijkheden. Hieronder geven wij alvast wat voorbeelden. Gezien een rouwjuweeltje een heel persoonlijk juweel is, raden wij aan om vrijblijvend langs te komen. Zo kunnen wij jou perfect advies op maat geven, alsook de verschillende mogelijkheden in het echt laten zien.

Asjuwelen

De meest populaire rouwjuwelen zijn asjuwelen. Hierbij wordt er een deel van de as van de overledene verwerkt in het sierraad. Dit gebeurt ofwel in een verdoken compartiment ofwel door middel van hars. Dit kan zowel in een halsketting, ring, armband als oorbellen. See you gedenksieraden heeft een heel mooi aanbod aan rouwjuwelen in zowel zilver als goud 9kt, 14kt of 18kt. Daarnaast maken wij ook vaak rouwjuwelen op maat waarbij we bijvoorbeeld ook de oude juwelen van de overledene kunnen hergebruiken of hersmelten.

Asjuwelen met schroefmechanisme

Bij de asjuwelen met een schroefmechanisme wordt de as in een al dan niet verborgen compartiment gegoten en afgesloten met een vijssysteem. Vooral bij hangertjes werken we met dit systeem. Van het traditionele kokertje tot een modern hedendaags juweel, de keuze hierin is heel erg uitgebreid.

Asjuwelen met hars

Tegenwoordig werken we heel vaak met hars. Hierbij wordt de as verwerkt met hars en eventueel een kleurtje naar keuze tot een mooie kleursteen. Je kan zelf bepalen of je de stukjes as wenst te zien of niet. Ben je het kleurtje beu? Dan kunnen wij dit opnieuw opvullen met een ander kleurtje.

Asjuwelen op maat

Heb je oude juwelen van je overleden dierbare of heb je iets speciaal in gedachten? Dan maken wij een juweeltje volgens jouw stijl en budget. Een juweeltje met as, haar, een inscriptie of vingerafdruk of gewoonweg iets dat je doet denken aan je overleden dierbare? Het kan allemaal. Vertel ons wat je zoekt en wij zetten dit om in een duurzame en mooie herinnering.

Rouwjuwelen met vingerafdruk

Heb je een vingerafdruk van je overleden dierbare? Dan kunnen wij deze verwerken in een juweel door middel van een lasergravure. Ook hier biedt See you een heel uitgebreid assortiment aan in zilver en goud 9kt, 14kt of 18kt.

Rouwjuweel met handschrift

Heb je een handgeschreven woord, tekst of handtekening van de overledene? Ook dit kunnen wij verwerken in een juweel door middel van een lasergravure?

Mini Urnen

Wij hebben ook kleine urnen in ons aanbod. Dit varieert van een gewoon mini urne tot een urne waarin je ook een theelichtje kan zetten, al dan niet met de as zichtbaar in verwerkt.

Rouwjuweel op maat

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden bij rouwjuwelen oneindig. Daarom adviseren wij om vrijblijvend eens langs te komen zodat wij jou optimaal kunnen helpen bij het kiezen van jouw gedenksieraad volgens jouw stijl en en jouw budget. Wij werken het meest samen met See You als het gaat om rouwsieraden. Op hun site kan je makkelijk jouw juweel kiezen in het gewenste materiaal met het gewenste kleur met daarbij meteen de actuele prijs. Ga je voor een juweeltje op maat, dan vind je hieronder reeds een aantal realisaties ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *